Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cyklostezka Paradýz je dokončena. Trasa propojuje Chrastavu a Bílý Kostel nad Nisou

Cyklostezka Paradýz z Chrastavy do Bílého Kostela je dokončena. O její výstavbě se mluvilo dlouhá léta. Až v polovině června letošního roku ale stavba odstartovala. Hotovo mělo být už na konci prázdnin, jenže přišla komplikace. V úseku mezi Nisou a náhonem prosakoval násyp. Celá stavba se tak zpozdila.

„V úterý jsem si spolu s kolegou z Bílého Kostela Jiřím Formánkem prošel celou cyklostezku Paradýz z Chrastavy do Bílého Kostela. Je hotovo, respektive celá cesta je hotova, jen v úseku mezi Lužickou Nisou a náhonem, který natropil největší technické problémy, ještě dělníci instalovali zábradlí,“ shrnul starosta Chrastavy Michael Canov.

Slavnostní otevření stezky je naplánováno na jaro. Chrastavská šlápota v sobotu 6. ledna příštího roku bude první velkou akcí, která cyklostezku Paradýz využije. Cyklostezka je veřejnosti přístupná už nyní.

Na výstavbě cyklostezky se vedení Chrastavy i Bílého Kostela dohodlo i bez dotací. Celkem by měla stát 6,4 milionu korun, Bílý Kostel zaplatí 4 miliony, zbytek Chrastava. 

Foto Chrastava TV

Štítky Chrastava, Paradýz, Bílý Kostel nad Nisou, cyklostezka, kostel, Lužická Nisa, Jiří Formánek, Michael Canov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezka Paradýz je dokončena. Trasa propojuje Chrastavu a Bílý Kostel nad Nisou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.