Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Vydatné sněžení zkomplikovalo dopravu, policie hlásí několik dopravních nehod napříč celým krajem

Dopravu v Libereckém kraji komplikuje od ranních hodin vydatné sněžení. Mokrý sníh leží aktuálně na silnicích nižších tříd i hlavních tazích. Drobné dopravní nehody jsou hlášeny z několika míst. Kvůli předpovědi počasí se už v ranních hodinách uzavřel pro nákladní dopravu hraniční přechod v Harrachově.

Silné sněžení zasáhlo Liberecko kolem osmé hodiny ranní. Problém udržet silnice sjízdné hlásí silničáři z Chotovic, Nového Boru, Ktové, Stružince nebo Slané.

Vrstva sněhu dělá komplikace především kamionům, které lemují hlavní tah mezi Libercem a Turnovem nebo výpadovku z Jablonce nad Nisou.

Drobné nehody jsou hlášeny z průtahu Hodkovicemi nad Mohelkou, Liberce i Mírové pod Kozákovem. "Policisté v Libereckém kraji vyjížděli od dnešních ranních 7:00 k desítce dopravních nehod, které se všechny naštěstí obešly bez vážnějších zranění. Situaci v dopravě však nadále komplikuje sníh," shrnula mluvčí policie Vlasta Suchánková před středečním polednem.

Během středečního rána a dopoledne vyjížděli hasiči celkem čtrnáctkrát. "Ve většině případů jde o technické pomoci jako je odstranění popadaných stromů z komunikací," doplnila mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Pro nákladní auta nad 3,5 tuny s výjimkou autobusů se v 7:00 uzavřela silnice 10 z Tanvaldu do Harrachova a dále k hranicím do Polska. Důvodem je očekávané vydatné sněžení v kombinaci s větrem.

Všechny sypače vyjely už po půlnoci, řekl dnes krajský dispečer zimní údržby Pavel Pospíšil. "Začalo nás trápit náledí. Ochladilo se a jak byly povrchy mokré po úterním dešti, tak začaly namrzat," uvedl Pospíšil. Na kluzké vozovce ráno po 6:00 havaroval autobus na silnici 16 v obci Horka na Semilsku, který v malé rychlosti u zastávky narazil do plotu. Nehoda se obešla bez zranění.

Foto Luboš Vrabec, Václav Řičář, Veronika Pavlíková,

Štítky Liberec, Liberecký kraj, sníh, Silnice LK, dopravní nehoda, silnice, Harrachov, Pavel Pospíšil, Nový Bor, Ktová, Stružinec, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vydatné sněžení zkomplikovalo dopravu, policie hlásí několik dopravních nehod napříč celým krajem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.