Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Město plánuje zavedení modré zóny poblíž zoologické zahrady. Roční parkovné vyjde na 500 korun

Modrá parkovací zóna se brzy rozšíří do ulic Alšova, Březová alej a Třebízského. Vedení města plánuje v těchto ulicích zavést takzvanou modrou zónu mimo centrum, která funguje například v Mladé Boleslavi. Parkovací karta do této lokality vyjde rezidenty na 500 korun. Podmínkou bude trvalé bydliště poblíž zóny.

„Parkovací zóny tohoto typu, které zavádíme, jsou dlouhodobě plánovaným projektem na podnět občanů. Přichází nám dotazy od místních, že chtějí po příjezdu do místa svého trvalého bydliště pohodlně zaparkovat. Proto jsme přistoupili na model, který jsme trošku okopírovali od Mladé Boleslavi, kdy vnitrobloky a velká sídliště prodávají rezidentům parkovací karty. Tím pádem lide, kteří tam nemají trvalé bydliště, ale třeba tam jsou ubytovaní, musí parkovat jinde,“ shrnul náměstek primátora Tomáš Kysela (dříve ANO).

V Liberci ale příliš možností pro vybudování odstavných ploch není, proto se město rozhodlo zřídit „modré zóny“ ve třech ulicích. „U nás je trošku problém, že v těch kopcích, které v Liberci jsou, není moc odstavných ploch. V tom má Mladá Boleslav výhodu,“ dodal náměstek.

„Modrá zóna“ poblíž zoologické zahrady začne platit ještě letos. „Zejména v letní sezoně tam parkují auta návštěvníků zoologické zahrady, což komplikuje parkování místním,“ doplnil primátor Tibor Batthyány (dříve ANO). Podobný systém parkování plánuje město také v Rochlici a dolní části Broumovské.

Foto

Štítky Liberec, Tomáš Kysela, Tibor Batthyány, parkování, modrá zóna, zoologická zahrada, bydliště, Mladá Boleslav, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Kroutimhlavou

Jo a ještě něco! Na tohle se u voleb nezapomene! Komunálky jsou na podzim a tohle se lidu líbit nebude! Tahat Modrou zónu do Liberce, taková 3,14čovina...

Čtvrtek, 4. ledna 2018, 21:19Odpovědět

Tomáš Kroutimhlavou

Neuvěřitelný!!! Nejdřív nějaký pablb vymyslí že se napakuje na dotacích a zplodí nový vchod do ZOO - ze všech potřebných investic se vybere ta nejhorší a nejmíň potřebná! Vůbec se u toho nepřemýšlí, že není kde parkovat nikoho nezajímá. V jakýmkoli hodnocení naší ZOO, třeba Google, každý kritizuje parkování a ani se těm turistům nedivím protože nejen parkování je v ZOO ostudou - viz hnusný a umolousaný výběhy zvířat aj. A když už je to celý v běhu a podělaný, tak se vypřemejšlí, světe div se fenomén, MODRÁ ZÓNA!!! Nevadí že ty auta není kam odstavit, hlavní je že se bude vybírat pětiklíště výpalný. Teda zatim 500, páč tahle cenovka zrovna na stopro vyleze někde na 2000,- / káru. Takže když už je to doje*baný v Praze a jinejch městech. proč to nedoje*at i v Liberci, že ?

Čtvrtek, 4. ledna 2018, 21:14Odpovědět

Město plánuje zavedení modré zóny poblíž zoologické zahrady. Roční parkovné vyjde na 500 korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.