Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tragický pátek. Spolujezdec nepřežil srážku dvou aut na okraji České Lípy

Třiapadesátiletý spolujezdec zahynul dnes odpoledne při střetu dvou osobních aut na silnici 262 na okraji České Lípy. Oba řidiči utrpěli při nehodě lehké zranění.

Nehoda se stala v 15:30 na silnici, jež vede ze Zákup. "Řidič vozidla Land Rover s přívěsným vozíkem zřejmě podle všeho nezvládl průjezd zatáčkou, dostal se do smyku a následně se srazil s osobním vozem mercedes," uvedla krajská mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Spolujezdec z Land Roveru zůstal ve vozidle zaklíněn. Záchranáři, kteří přijeli na místo nehody, ho museli z vozu vyprostit. Poté, co se jim to podařilo, započali zdravotníci s jeho resuscitací. "U muže probíhala hodinová resuscitace, bohužel byla neúspěšná a lékař konstatoval smrt," řekl mluvčí krajské záchranné služby Michael Georgiev. Dva zraněné řidiče převezla sanita k dalšímu ošetření na chirurgickou ambulanci českolipské nemocnice. Dechová zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní.

"Nehodu, při níž v letošním roce vyhasl první lidský život, budou policisté nadále prošetřovat a zjišťovat míru zavinění jednotlivých účastníků, ale i její konkrétní příčinu," dodala Suchánková.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Česká Lípa, nehoda, ZZSLK, policie, Michael Georgiev, Vlasta Suchánková, smrt, úmrtí, Land Rover, Mercedes-Benz, Zákupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragický pátek. Spolujezdec nepřežil srážku dvou aut na okraji České Lípy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.