Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Silnice v Libereckém kraji jsou sjízdné, čeká se na další sněžení

Komunikace v Libereckém kraji jsou dnes ráno sjízdné, sněžení ustalo před půlnocí a silničáři do rána intenzivně komunikace dočišťovali před očekávaným dalším sněžením. Pro nákladní auta nad 3,5 tuny zůstává uzavřená silnice 10 z Tanvaldu na Harrachov a do Polska, pro auta nad šest tun je na Liberecku neprůjezdná i silnice přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu. Řidiči musí přes Frýdlant.

Osobní auta a autobusy z Tanvaldu na Harrachov s opatrností projedou. "Předpokládám, že pro nákladní dopravu bude silnice na Harrachov neprůjezdná až do pátku," řekl Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která zajišťuje údržbu komunikací v Libereckém kraji. Totéž platí pro silnici na Raspenavu.

Meteorologové dnes očekávají další velmi silné sněžení, kdy na horách může napadnout až 30 centimetrů sněhu. K tomu se má přidat i silný vítr, který bude vytvářet sněhové jazyky a závěje. Rychlost v nárazech by měla na horách dosahovat i 125 kilometrů za hodinu. Liberecký kraj by mělo podle předpovědí zasáhnout sněžení před polednem.

V Libereckém kraji je aktuálně většinou oblačno až zataženo, teploty se pohybují od minus tří do jednoho stupně. Vítr fouká jen mírný, v průběhu dopoledne má ale zesilovat. "Nesněží, během rána se tak podařilo dát silnice do pořádku. Většina chemicky udržovaných úseků je mokrá, někde ještě může ležet zbytek rozbředlého sněhu. Inertní úseky máme vypluhované, jezdilo se celou noc, dodělává se jejich údržba tím, že se sypou dopravně nebezpečná místa. Uvidíme, co přijde během dopoledne," dodal Pavel Pospíšil z Krajské správy silnic Libereckého kraje.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky Liberec, Liberecký kraj, sníh, Silnice LK, silnice, Harrachov, Raspenava, Tanvald, Polsko, Frýdlant, Silnice LK a.s., Pavel Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice v Libereckém kraji jsou sjízdné, čeká se na další sněžení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.