Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidič kamionu zkolaboval za volantem, spolujezdkyně pohotově těžký kolos zastavila

Pohotovou reakcí zabránila nejspíš vážné nehodě spolujezdkyně čtyřiašedesátiletého řidiče kamionu, který zkolaboval za volantem při páteční cestě z ve směru od Ohrazenic na Prahu. K události došlo u obce Přepeře na dálnici D10. V moment, kdy muž zkolaboval, se žena okamžitě odpoutala a těžký kolos zastavila.

„Na tuto nečekanou situaci naštěstí duchapřítomně zareagovala jeho spolujezdkyně, která se odpoutala od bezpečnostních pásů a přelezla k němu, aby soupravu v asi sedmdesátikilometrové rychlosti zastavila. Zabránit střetu se svodidly se jí sice zabránit nepodařilo a celou soupravu následně bezpečně zastavila,“ shrnula mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Po zastavení soupravy spolujezdkyně a zároveň manželka řidiče přivolala záchranáře. „Řidiče, který je do současné doby stále v péči lékařů, posádka vozidla zdravotnické záchranné služby převezla z místa události do nemocnice. Alkohol u něj policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek,“ doplnila mluvčí.

Je pravděpodobné, že právě spolujezdkyně svoji duchapřítomností a rychlou reakcí zabránila větším následkům. Škoda, je sice vyčíslena na čtvrt milionu, při nehodě se ale nikdo nezranil.

Foto Policie ČR

Štítky Přepeře, Ohrazenice, kamion, nehoda, kolaps, Policie ČR, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič kamionu zkolaboval za volantem, spolujezdkyně pohotově těžký kolos zastavila  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.