Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dopravu komplikují zledovatělé silnice. Policie hlásí několik nehod

Provoz v Libereckém kraji zkomplikovaly sněhové přeháňky a zledovatělé silnice. Problémy měly vpodvečer hlavně kamiony na silnici I/10 z Tanvaldu na Harrachov. Šlo o lokální krátkodobé problémy, hlavní tahy jsou většinou holé a po chemickém ošetření mokré. Řidičům ale doporučuje zvýšenou opatrnost.

Zledovatělá silnice zkomplikovala dopravu v Kryštofově Údolí i Světlé pod Ještědem na Liberecku, mezi Dolní Brannou a Studencem na Semilsku. Nehody automobilů řešili policisté u Lomnice nad Popelkou, ale také na několika místech v krajském městě. "Nehody jsou způsobené hlavně klimatickými podmínkami," poznamenal mluvčí policie Vojtěch Robovský. Nejvážnější nehoda se stala v Jablonci nad Nisou, kde v Poštovní ulici porazilo auto chodkyni.

Motoristé by si měli dát pozor i na led z vody, která na vozovky vytéká z okolních strání. Na řadě míst při předchozích silných mrazech zamrzly propustky a voda, která by za normálních okolností protekla pod silnicí, vytéká na vozovku a vytváří ledové plotny. Třeba v Jablonci jsou kvůli tomu některé úseky silnic neprůjezdné. Led tam postupně odstraňují ručně. "Největší problémy byly v Lukášově a také v Kokoníně," dodal Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která má komunikace v kraji na starosti.

Teploty v Libereckém kraji se dnes pohybovaly těsně kolem nuly. Celý den se objevovaly sněhové přeháňky, v nižších polohách přecházely v dešťové. Sněžit by mělo podle meteorologů i v noci na středu, na horách bude sněžení četnější. Teploty by se měly držet kolem nuly, v horách mohou klesnout k minus čtyřem stupňům Celsia.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberec, doprava, ledovka, led, nehoda, Policie ČR, Vojtěch Robovský, Petr Šén, Silnice LK, silnice, Liberecký kraj, Harrachov, Tanvald, Jablonec nad Nisou, okres Semily, Lomnice nad Popelkou, Studenec, Kryštofovo Údolí, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu komplikují zledovatělé silnice. Policie hlásí několik nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.