Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zima se ještě nevzdává. Silničáři kvůli sněžení uzavřeli pro kamiony silnici na Harrachov

Během úterního večera sněžilo místy celkem intenzivně, silničáři se proto rozhodli uzavřít silnici I/10 z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem, pro nákladní vozidla nad 3,5 tuny.

„V návaznosti na toto opatření je aktivováno veškeré dopravní značení s výše uvedeným omezením, na jeho dodržování bude dohlížet Policie ČR ve spolupráci s MP Tanvald,“ řekl Petr Šén ze společnosti Silnice LK.

Doporučená alternativní trasa pro nákladní vozidla nad 3,5 tuny je přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici I/35. „Apelujeme na řidiče nákladních vozidel, aby v době uzavírky využili alternativní trasu a nepokoušeli se projet uzavřeným úsekem,“ dodal Šén.

Otevření úseku pro kamionovou dopravu bude závislé na aktuálním stavu vozovky v průběhu dne. Ještě minimálně dopoledne ale může sněžit, odpoledne mají srážky ustávat.

Počasí přidělalo večer starosti policistům, kteří řešili několik nehod. „Nehody jsou způsobené hlavně klimatickými podmínkami," poznamenal mluvčí policie Vojtěch Robovský. Nejvážnější nehoda se stala v Jablonci nad Nisou, kde v Poštovní ulici porazilo auto chodkyni.

Autoři

Štítky Harrachov, kamiony, sněžení, uzavírka, Silnice LK, silnice, nákladní automobil, Tanvald, Polsko, Policie České republiky, Silnice LK a.s., Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zima se ještě nevzdává. Silničáři kvůli sněžení uzavřeli pro kamiony silnici na Harrachov  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.