Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Silnice přes Ještěd se dočká rekonstrukce. Začne se snad v roce 2020

Sedmikilometrový úsek silnice třetí třídy z Horního Hanychova do Světlé pod Ještědem projde rekonstrukcí. Rada kraje nyní odsouhlasila zadání projektové dokumentace, a pokud všechno dobře půjde, v roce 2019 by mohlo být vydáno stavební povolení a v roce 2020 začne samotná rekonstrukce.

„Stav komunikace je špatný. Jelikož se jedná o hlavní spojnici do Podještědí, rádi bychom s rekonstrukcí začali co nejdříve,“ řekl hejtman Martin Půta.

Rekonstrukce ale ještě musí projít schvalovacím kolečkem. Rada odsouhlasila zadání projektové dokumentace, ke stavebnímu povolení je ale ještě daleko.

Oprava silnice proběhla už před deseti lety před mistrovstvím světa v lyžování. „Z posouzení poruch vozovky silnice je v současné době zřejmé, že silnice vyžaduje kompletní rekonstrukci, včetně rekonstrukce odvodnění, propustků, zdí a podloží vozovky,“ vysvětil mluvčí krajského úřadu Filip Trdla.

Liberecký kraj v současné době připravuje celkem 17 projektů v celkovém finančním objemu přesahujícím 2 mld. Kč, na které plánuje požádat o dotaci od Integrovaného operačního programu. S ohledem na celkovou alokaci výzvy byl stanoven cíl vyčerpat minimálně 1,1 mld. Kč na území Libereckého kraje.

V rámci inženýrské činnosti se vyskytly u některých akcí komplikace se získáním pozemků, nutných k realizaci stavby. Z tohoto důvodu rada kraje odsouhlasila zadání projektové dokumentace na kompletní rekonstrukci 7,1 km úseku silnice III/2784 Světlá pod Ještědem – Horní Hanychov.

Autoři

Štítky Ještěd, rehabilitace, silnice, Liberecký kraj, rekonstrukce, projektová dokumentace, Světlá pod Ještědem, Liberec XIX-Horní Hanychov, Martin Půta, Podještědí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice přes Ještěd se dočká rekonstrukce. Začne se snad v roce 2020  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.