Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rekonstrukce kilometrového úseku v ulici České mládeže by měla trvat maximálně čtvrt roku

Liberecký kraj vypsal výběrové řízení na zhotovitele plánované rekonstrukce ulice České mládeže v Liberci, která je nejvytíženější silnicí v majetku kraje. Po hlavním tahu do průmyslové zóny projede podle posledních čísel denně na 16 tisíc automobilů. Rekonstrukce více než kilometr dlouhého úseku by měla začít v červenci letošního roku. Celkové předpokládané náklady na rekonstrukci činí 38,5 milionu korun.

„Součástí rekonstrukce je obnova povrchu vozovky a rekonstrukce dvou stávajících okružních křižovatek, a to Kubelíkova a Nisa. V rámci stavby dojde k obnově dopravního značení či k rekonstrukci odvodnění,“ uvedl náměstek hejtmana pro resort dopravy a investic Marek Pieter (Starostové).

Hluk z provozu v ulici České mládeže překračuje limity, hygienici proto už před dvěma lety nařídili provést tam protihluková opatření. Liberecký kraj chce použít takzvaný tichý asfalt, který obsahuje granulát z pneumatik. Hluk z dopravy dokáže snížit až o čtyři decibely, je ale dražší než běžný asfalt a také jeho životnost je podle odborníků kratší.

„K rekonstrukci zmíněné silnice mělo dojít už loni. Po jednání s firmami z průmyslové zóny jsme vyšli vstříc tomu, že je potřeba velice pečlivě volit termín oprav tak, aby nebyla narušena logistika průmyslové zóny, která má jen jednu přístupovou cestu,“ dodal hejtman Martin Půta (Starostové). Celková doba rekonstrukce nesmí přesáhnout 105 kalendářních dní.

V jižní průmyslové zóně o rozloze 125 hektarů působí dvě desítky firem, zejména dodavatelů součástí pro automobilový průmysl, které zaměstnávají několik tisíc lidí. Hlavně v době střídání směn se na silnicí tvoří dlouhé kolony.

Štítky Liberec, rekonstrukce, silnice, České Mládeže, stavba, doprava, Marek Pieter, Martin Půta, Liberecký kraj, průmyslová zóna, Starostové a nezávislí, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce kilometrového úseku v ulici České mládeže by měla trvat maximálně čtvrt roku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.