Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Střídavé zóny v centru a rezidentní karty na okrajích Liberce. Parkovací systém čekají změny

Radnice hodlá nabídnout zavedení modrých zón rezidentům v okrajových částech Liberce. Ve čtvrtích, kde se obyvatelé potýkají s nedostatkem parkovacích míst, plánuje město nabízet takzvané modré zóny mimo centrum. Do nich si budou moci rezidenti zakoupit parkovací karty za pětisetkorunový poplatek.

„Po modrých zónách je v okrajových čtvrtích velký zájem. Nikomu je nehodláme nařizovat, pokud ale dojde k poptávce například v nějakém vnitrobloku, není problém modrou zónu vytvořit. V okrajových čtvrtích bude také jiný ceník než v centru města,“ shrnul náměstek primátora Tomáš Kysela (dříve ANO).

Vytvoření modré zóny mimo centrum plánuje město například v ulicích Alšova, Březová alej a Třebízského. „Přichází nám dotazy od místních, že chtějí po příjezdu do místa svého trvalého bydliště pohodlně zaparkovat. Proto jsme přistoupili na model, který jsme trošku okopírovali od Mladé Boleslavi, kdy vnitrobloky a velká sídliště prodávají rezidentům parkovací karty. Tím pádem lide, kteří tam nemají trvalé bydliště, ale třeba tam jsou ubytovaní, musí parkovat jinde,“ vysvětlil už dříve Kysela.

„Modrá zóna“ poblíž zoologické zahrady začne platit ještě letos. „Zejména v letní sezoně tam parkují auta návštěvníků zoologické zahrady, což komplikuje parkování místním,“ doplnil primátor Tibor Batthyány (dříve ANO).

Další novinkou, kterou by město chtělo zavést, jsou střídavé zóny, o kterých se v Liberci uvažuje už delší dobu. „Pokud modrá zóna nebude plně vytížena, tak se s majitelem rezidentní karty domluvíme na určitě úlevě na ročním poplatku a za to na určitou část dne, třeba osm hodin, nabídneme jeho modrou zónu jiným řidičům,“ dodal Kysela. První střídavá zóna by podle něho mohla vzniknout na Sokolovském náměstí.

Foto

Štítky Liberec, Tomáš Kysela, Tibor Batthyány, parkování, modrá zóna, ANO 2011, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střídavé zóny v centru a rezidentní karty na okrajích Liberce. Parkovací systém čekají změny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.