Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Seznam uzavírek se opět rozšíří. Za tři týdny se uzavře Vítězná ulice

Řidiči si do bohatého seznamu objížděk mohou přidat další. Už 23. dubna se opět uzavře Vítězná ulice poblíž Severočeského muzea. V loňském roce ve stejné ulici dělníci vyměňovali inženýrské sítě, práce ale probíhaly jen od "Husovky" ke křižovatce s Masarykovou třídou. Letos se těžká technika přesune směrem ke Štefánikově náměstí.

Řidiči tak neprojedou od 23. dubna do začátku září Vítěznou ulicí mezi Štefánikovým náměstím a muzeem, kde se budou pokládat nové inženýrské sítě. Rekonstrukce se tak dočká kanalizace, voda i plyn. „Poté se bude dělat finální povrch celé Vítězné ulice,“ doplnil náměstek primátora Tomáš Kysela (býv. ANO). Podle něho se právě kvůli pokládce asfaltu uzavře celá Vítězná ulice, tedy i úsek opravovaný v loňském roce. Ulice tak bude neprůjezdná celé letní prázdniny.

Další omezení v Liberci

V Liberci se také bude na jaře dokončovat oprava sjezdu z průtahu čtyřproudé silnice do centra města Košickou ulicí kolem Babylonu. Třetím rokem také bude pokračovat rekonstrukce frekventované ulice Dr. Milady Horákové, práce začnou v květnu či červnu a potrvají až do listopadu.

Uzavírka Vítězné ulice je další z desítek dopravních omezení na území města. Od začátku dubna je uzavřen také kruhový objezd pod soudem nebo třeba „Myší díra“. Už nyní je na území stotisícového města 16 omezení či uzavírek a v létě jich bude více.

Velké dopravní komplikace nejspíš způsobí rekonstrukce ulice České mládeže, která je hlavní příjezdovou cestou do průmyslové zóny Jih. Celková doba prací nesmí přesáhnout 105 kalendářních dní. V jižní průmyslové zóně o rozloze 125 hektarů působí dvě desítky firem, zejména dodavatelů součástí pro automobilový průmysl, které zaměstnávají několik tisíc lidí. Hlavně v době střídání směn se na silnicí tvoří dlouhé kolony. Aby omezení způsobilo menší dopravní komplikace, je rekonstrukce naplánována na prázdniny. Silnice navíc zůstane částečně otevřená i při opravě.

„K rekonstrukci zmíněné silnice mělo dojít už loni. Po jednání s firmami z průmyslové zóny jsme vyšli vstříc tomu, že je potřeba velice pečlivě volit termín oprav tak, aby nebyla narušena logistika průmyslové zóny, která má jen jednu přístupovou cestu,“ dodal hejtman Martin Půta (Starostové). 

Foto Jan Luxík

Štítky Liberec, rekonstrukce, Vítězná ulice, České mládeže, Tomáš Kysela, Martin Půta, silnice, Severočeské muzeum v Liberci, průmyslová zóna, Milada Horáková, Starostové a nezávislí, Babylón

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seznam uzavírek se opět rozšíří. Za tři týdny se uzavře Vítězná ulice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.