Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kraj nechal zakrýt billboardy u silnice první třídy. Majitel na výzvu nereagoval

Dva billboardy nechal na své náklady zakrýt Liberecký kraj. Úřad vyzval sedmadvacet vlastníků k odstranění jednapadesáti reklam podél silnic prvních tříd, všichni zareagovali, až na jednoho. Jeho poutače tak zakryl kraj. Odstranění billboardů z ochranných pásem pozemních komunikací vyžaduje novela zákona, která je v platnosti od září loňského roku.

Majitelům reklamních ploch z bezpečnostních důvodů nařizuje jejich odstranění, pokud jsou blíže než 50 metrů od silnic I. tříd. „Odhadujeme, že podél silnic I. tříd v kraji je umístěných asi 150 reklamních poutačů, které nesplňují podmínky novely zákona. Další reklamy jsou buď mimo ochranné pásmo, nebo se nachází v souvisle zastavěném území,“ říká Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy krajského úřadu, který je příslušným úřadem pro silnice I. třídy.

Zmizet jich mělo jednapadesát a devětačtyřicet jejich majitelé skutečně odstranili. Zbyly pouhé dva ve Starých Splavech. Jejich majitel na výzvu nereagoval.

„Proto jsme je v souladu se zákonem o pozemních komunikacích nechali zakrýt. Konkrétně se jedná o billboardy v ochranném pásmu silnice I. třídy č. 38 ve Starých Splavech na Českolipsku. V případě, že nebudou odstraněny, dáme je pryč na vlastní náklady a po majiteli budeme peníze vymáhat,“ dodal Čáp.

Liberecký kraj začal s odstraňováním poutačů už v roce 2005, tedy dávno před novelou zákona. Za posledních deset let jich od silnic zmizelo 330. Během letošního roku by postupně měly mizet i další.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky reklamy, billboardy, poutače, odstranění, Liberecký kraj, silnice, ochranné pásmo, Silniční zákon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj nechal zakrýt billboardy u silnice první třídy. Majitel na výzvu nereagoval  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.