Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Pospíchat se nevyplatilo. Policisté měřili na pěti desítkách míst

„Dobrý den, pane řidiči. Silniční kontrola.“ Přesně tuhle větu slyšel během středy nejeden řidič, který usedl za volant. Policisté se dnes zaměřili na dodržování povolené rychlosti a na 56 místech Libereckého kraje číhali s radary. První provinilci byli o několik stovek korun lehčí už pár minut po začátku akce.

Policejní akce nazvaná Speed Marathon začala úderem sedmé hodiny ranní. Jedním z prvních míst, kam policisté vyrazili, byla rovinka na silnici I/13 v Mníšku, která svádí k nedodržování povolené rychlosti. Jen během pětačtyřiceti minut překročili rychlost o více než deset kilometrů v hodině dva řidiči. „Jel jsem 66, jinak si tu dávám pozor,“ řekl jeden z řidičů,“ kterého policisté změřili už krátce po osmé hodině ranní. Překročení rychlosti řidič tmavého auta přiznal, ne vždy to tak ale podle policistů je. „Čas od času se snaží řidiči naměřenou rychlost zpochybnit. Bývají to občané Polska. U nich na silnicích totiž radary nezaznamenávají snímek vozu, ale jen rychlost,“ doplnil jeden z policistů.

Veřejnost na území Libereckého kraje vybrala celkem zhruba 115 míst, některá však byla zcela nesmyslná a ta jsme z výběru vyřadili. „Někteří vtipálci vybrali pro měření například plochu Máchova jezera nebo hotel a restauraci Ještěd,“ dodal Jan Frieser z Odboru služby dopravní policie.

Policisté nakonec během dnešního dne měří rychlost na 56 místech, někde dokonce i opakovaně. „Akce se zúčastní hlídky služby dopravní policie i služby pořádkové policie. Při akci budou využity jak ruční laserové rychloměry, tak radarové rychloměry zabudované ve služebních vozidlech,“ dodal Frieser.

Jelikož dopravní akce končí až ve večerních hodinách, budou kompletní čísla známa až během zítřejšího dopoledne. Jen v loňském roce policisté při stejné akci pokutovali více než 140 řidičů, kteří se dopustili přestupku. Na pokutách vybrali zhruba 56 tisíc korun.

Foto Bezedný Frank

Štítky Liberec, rychlost, Policie ČR, Speed Marathon, Liberecký kraj, Mníšek nad Hnilcom, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Pospíchat se nevyplatilo. Policisté měřili na pěti desítkách míst  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.