Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kraj si s Ředitelstvím silnic a dálnic vymění pozemky. Urychlí tak opravu silnic

Část silnic D 10, I/35 a I/13 v majetku Ředitelství silnic a dálnic vede přes krajské pozemky, a naopak řada krajských silnic druhých a třetích tříd je na pozemcích ŘSD. A tak se nyní Liberecký kraj chce dohodnout s ŘSD na výměně těchto pozemků. Opravy silnic by se tak mohly zrychlit a ubude i administrativa s tím spojená.

„Nyní je praxe taková, že když potřebujeme na krajských silnicích něco budovat a daný úsek leží na pozemku ŘSD, musíme oficiálně žádat o souhlas vlastníka pozemku. I kvůli drobné akci tak vzniká mnoho administrativy navíc. Směna v celkové hodnotě převyšující jeden milion korun by tak kraji umožnila zrychlit přípravu i realizaci některých projektů,“ vysvětlila náměstkyně hejtmana Jitka Volfová.

Právě ŘSD aktuálně vypracovává znalecké posudky na směňované pozemky. V minulosti se už podobným způsobem podařily s ŘSD majetkoprávně vypořádat například pozemky pod stavbou I/14 Kunratice – Jablonec nad Nisou. Nový úsek silnice bude otevřen v červnu 2018.

Dohromady se jedná o 18 tisíc metrů čtverečních krajských pozemků, na kterých jsou silnice v majetku ŘSD.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, ŘSD, silnice, pozemky, pozemek, Ředitelství silnic a dálnic, Jitka Volfová, Jablonec nad Nisou, Kunratice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj si s Ředitelstvím silnic a dálnic vymění pozemky. Urychlí tak opravu silnic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.