Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cesta do Jablonce se zrychlí. Autobusy pojedou kratší dobu, přibudou víkendové spoje

Blíží se otevření nové dopravní spojky mezi Libercem a Jabloncem. Kromě řidičů na něj čekají také obyvatelé obou měst, kteří jezdí autobusy. Díky nové silnici se totiž spojení mezi oběma městy urychlí až o deset minut.

Po nové silnici bude jezdit linka 141, která spojuje jablonecké části Rýnovice, Mšeno a Jablonecké Paseky s Libercem, ale také vybrané spoje dálkových linek, které jsou vedeny přes Mšeno a Rýnovice. „Nové trasování po sil. I/14 umožní urychlit i autobusovou dopravu, autobusy budou rychlejší i ve srovnání se stavem před uzavírkou,“ říká Marek Pieter, náměstek hejtmana pověřený řízením resortu dopravy.

Velkou radost přinese cestujícím také posílení spojů. „Předpokládáme, že nové a rychlejší spojení bude pro dojíždějící atraktivní, a předem se tak připravujeme na nárůst počtu cestujících,“ dodal Pieter.

Když kraj linku přes novou silnici plánoval, nejvíce připomínek dostal k prachbídnému víkendovému spojení mezi oběma městy. „V provozu tak bude o víkendu celkem devět párů spojů, což je o sedm více než ve stávajícím stavu,“ řekl mluvčí krajského úřadu Filip Trdla.

Autobusy budou také v drtivé většině bezbariérové.

Kompletní informace o změnách a nové jízdní řády platné od 1. června najdete na webu www.iidol.cz.

Autoři | Foto

Štítky spojení, doprava, autobusy, Jablonec, silnice, Kunratice, Liberec, Marek Pieter, Mšeno, Rýnovice, Jablonecké Paseky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cesta do Jablonce se zrychlí. Autobusy pojedou kratší dobu, přibudou víkendové spoje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.