Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zastávka Nad Lukášovem se potýká s problémy. Může za to neprovozuschopná komunikace

Stále nedokončená silnice, která minulý týden propojila města Liberec a Jablonec nad Nisou, zatím znemožňuje nejen linkovému autobusu číslo 141 zajíždět na zastávku Nad Lukášovem. Vybrané spoje této linky začnou jezdit po této komunikace nejpozději začátkem školního roku.

Současná pozemní komunikace v ulici Lučanská neumožňuje průjezd jak osobním automobilům, tak autobusům. „Poslední kontrolní den, který se konal tři dny před plánovaným otevřením trasy, ukázal, že ještě není možné stavbu zprovoznit. Přestože by autobusy za jistých podmínek mohly stavbou projíždět, Dopravní inspektorát Policie ČR tuto možnost zavrhl s ohledem na bezpečnost provozu,“ sdělila vedoucí odboru tiskového a vnějších vztahů z Krajského úřadu v Liberci Andrea Fulková. Na zmiňované vozovce prý stále chybí bezpečnostní prvky a stav jejího povrchu neodpovídá požadavkům v rámci bezpečného provozu.

Podle zhotovitele stavby by pak sto čtyřicet jednička, která na zastávku začala zajíždět až na základě podnětů obvatel, mohla na stanici opět zajíždět v první polovině září letošního roku. 

Zastávka Nad Lukášovem má ale charakter zastávky určenou pro městskou hromadnou dopravu. Zástupci kraje tedy s prodloužením omezení v ulici Lučanská nesouhlasí. „Liberecký kraj bude i nadále jednat se zástupci obou statutárních měst tak, aby zastávka Nad Lukášovem byla obsluhována městskou hromadnou dopravou,“ uzavírá Fulková.

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, Liberec, Jablonec nad Nisou, zastávka Nad Lukášovem, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastávka Nad Lukášovem se potýká s problémy. Může za to neprovozuschopná komunikace  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.