Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Doprava v Jablonci bude nejen letních měsíců omezena. Stavební úpravy neminou hned několik silnic

Doprava v Jablonci nad Nisou bude nejen během letních měsíců o trochu komplikovanější. Na několika úsecích budou probíhat stavební úpravy.

V Jablonci v ulicích Na Roli, Hřbitovní, Stavbařů, Polní a Na Ostrohu v sousedství nemocnice se bude pracovat až do poloviny října. Velkoplošnou opravu čeká silnici, která vede ke kapličce na Dobré Vodě, další práce pak budou pokrčovat v Zahradní ulici a nový povrch dostane parkoviště Na Úbočí. 

Podle mluvčí Markéty Hozové plánuje Jablonec letos do obnovy svých komunikací investovat přes 31 milionů korun. Na rozsáhlejší úpravy půjde 17 milionů, zbylých 14 pojmou opravy. 

Konkrétně

Jednu z nějvětších oprav čeká stoletý most v Lidické ulici. Ta přijde na 13 milionů korun. „Most je v zástavbě, práce tak zkomplikují o prázdninách přístup do okolních domů,“ řekl náměstek primátora Miloš Vele

Vekých komplikací se dočkají i obyvatelé domů v blízkosti nemocnice, kde jim život i dopravu ztíží výkopové práce v ulicích Na Roli, Hřbitovní, Stavbařů, Polní a Na Ostrohu. „Ve výkopech budou pracovat plynaři na rekonstrukci potrubí, jakmile svou práci dokončí, nastoupí správci kanalizační a vodovodní sítě,“ uvedla Hozová.

Dělníci budou letos a příští rok opravovat i kanalizaci a vodovodní potrubí v ulicích Na Mýtině a V Nivách. „I tam se budou ve výkopech střídat vodaři s plynaři. Práce na první etapě vypuknou začátkem prázdnin, druhá etapa je naplánovaná na příští rok,“ dodala mluvčí magistrátu.

Plynové rozvody se budou ještě letos rekonstruovat i v Jasanové a Smetanově ulici. Rekonstrukce přívodu plynu se podle Hozové dokončuje v ulici Na Šumavě. Následovat budou práce na vodovodním potrubí a finální povrch by měla ulice dostat ještě letos.

Foto Jan Luxík | Zdroj ČTK

Štítky Jablonec nad Nisou, uzavírky, opravy, silnice, ulice, povrch, oprava, Dobrá voda, a.s., Miloš Vele

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doprava v Jablonci bude nejen letních měsíců omezena. Stavební úpravy neminou hned několik silnic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.