Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Mácháč budou o prázdninách opět jezdit z Liberce přímé vlaky

Ráno nastoupit na vlak v Liberci, užít si den na Mácháči a odpoledne domů. Tuhle možnost i letos o prázdninách nabízí Liberecký kraj ve spolupráci s dopravcem Die Länderbahn GmbH DLB. Speciální vlak bude jezdit od 30. června vždy o víkendech a svátcích až do 2. září.

„Po úspěchu z předchozích let, kdy byl o přímé vlakové spojení z Liberce do Doks ze strany cestujících velký zájem, rozhodla rada kraje o objednání turistických vlaků i pro letošní letní sezónu," vysvětluje znovuzřízení spoje krajem náměstek hejtmana Marek Pieter.

Celkem se o prázdninách uskuteční 44 jízd. Čas odjezdu z Liberce je v 9:44 hod, s příjezdem do Doks v 11:09 hod. Zpět z Doks vyjede v 16:51 hod s příjezdem do Liberce v 18:22 hod. „V loňském roce, kdy kraj spoj objednal již po druhé, využilo přímé spoje 2137 cestujících,“ upřesnila Andrea Fulková z krajského úřadu.

Na trase na Máchovo jezero je několik turistických lákadel - orloj v Kryštofově Údolí, Krkavčí skály v Křižanech, Pekelné skály v Brništi, Hrad Ralsko, Braniborská jeskyně ve Starých Splavech a v neposlední řadě pak zřícenina hradu Bezděz v Doksech.

Kraj za výletní vlak zaplatí cca 300 tisíc korun. „Ve vlaku je umožněna přeprava kočárků i jízdních kol. Jízdenky si cestující koupí přímo ve vlaku a bez jakékoli přirážky. Na trase platí tarif IDOL,“ doplňuje náměstek Pieter.

Spěšný přímý vlak Liberec–Doksy bude stavět v zastávkách: Liberec, Liberec – Horní Růžodol, Kryštofovo Údolí, Křižany, Lvová, Jablonné v Podještědí, Brniště, Mimoň, Božíkov, Vlčí Důl – Dobranov, Jestřebí, Staré Splavy a Doksy. Vlak nebude stavět ve stanicích: Ostašov, Karlov pod Ještědem, Novina, Zdislava, Rynoltice, Velký Valtinov, Velký Grunov, Pertoltice pod Ralskem, Zákupy a Srní u České Lípy.

Autoři | Foto Die Länderbahn GmbH DLB

Štítky Máchovo jezero, vlaky, Liberecký kraj, Liberec, Doksy, Marek Pieter, Kryštofovo Údolí, Brniště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Mácháč budou o prázdninách opět jezdit z Liberce přímé vlaky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.