Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Začaly práce na hlavní silnici do průmyslové zóny Jih. Čekají se problémy

V Liberci začala v pondělí rekonstrukce ulice České mládeže, která je hlavní přístupovou silnicí do průmyslové zóny Jih. Práce potrvají až do poloviny října a provázet je budou rozsáhlá dopravní opatření. V prvních dnech bude na dopravu dohlížet policie, nasadit chce i vrtulník. Provoz v ulici České mládeže bude jednosměrný, směrem do zóny, ze zóny povede cesta ven směrem na Pilínkov a dál na silnici 35. Opačným směrem se auta nedostanou.

„Nebude to jen tak nějaká obyčejná objížďka, ale poměrně složitá dopravní situace při zásobování průmyslové zóny. My jsme opakovaně jednali s firmami v průmyslové zóně a hledali jsme i jiná řešení. Diskutovali jsme i o možnosti odložit rekonstrukci ulice České mládeže na příští rok. Není to ale možné," řekl hejtman Martin Půta.

Rekonstrukce, které připravuje Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) na průtahu Libercem, budou podle něj znamenat příští rok ještě větší komplikace a souběžná oprava ulice České mládeže by situaci jen zhoršila.

Ulice České mládeže je hlavní a prakticky jedinou přístupovou cestou do průmyslové zóny od dálnice 35. Jde o jednu z nejvytíženějších ulic v Liberci, po níž denně projede zhruba 17 tisíc automobilů.

Rekonstrukce přes kilometr dlouhé komunikace od mimoúrovňové křižovatky se silnicí 35 po okružní křižovatku s Kubelíkovou ulicí přijde na 38,5 milionu korun. Silnice nesplňuje hlukové limity, Liberecký kraj chtěl proto původně jen vyměnit povrch za tichý asfalt. Ukázalo se ale, že ve špatném stavu je podloží, křižovatky a komunikace tak potřebují kompletní rekonstrukci.

Podle vedoucího krajské dopravní policie Jaroslava Řeháka nebude jednosměrný provoz jen v ulici České mládeže. „Jednosměrná bude i ulice Puškinova od křižovatky Heyrovského směrem do Pilínkova až po závod Preciosy. To se dotkne tamních obyvatel, i lidí, kteří byli zvyklí najíždět do průmyslové zóny z oblasti Pilínkova. To teď nebude možné," upozornil Řehák.

Buď budou muset využít některé vedlejší komunikace nebo najet přes ulici České mládeže. „Reagovali jsme i na podněty obyvatel v oblasti Hanychova, v okolí zóny proto byla stanovena dovolená rychlost 30 kilometrů v hodině a zákaz vjezdu nákladních vozidel nad 3,5 tuny," dodal.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky uzavírka, silnice, doprava, léto, Liberecký kraj, České mládeže, průmyslová zóna, Liberec, Pilínkov, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Půta, Preciosa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začaly práce na hlavní silnici do průmyslové zóny Jih. Čekají se problémy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.