Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Cyklisté mezi Jabloncem a Rádlem se dočkají opravené cesty i lávky

Cyklisté opět bezpečně projedou mezi Jabloncem nad Nisou a Rádlem. Cestou podél silnice I/65 tak díky novému asfaltovému povrchu v budoucnu projedou i silniční kola.

Vzhledem k tomu, že došlo k úpravám a rozšíření silnice I/65, která vede z Jablonce nad Nisou k Rychnovu, platí na vozovce zákaz vjezdu cyklistů. „Z tohoto důvodu řešíme náhradní dopravu nejen pro cyklisty, ale i pro chodce,“ řekl starosta obce Rádlo Miroslav Šikola. Dle jeho slov bude na části cesty lemující dopravně velmi vytíženou vozovku položen nový asfaltový povrch.

Hlavním důvodem tohoto projektu je bezpečnost. „V minulosti zde docházelo ke kolizním situacím osobních vozidel a nákladních vozidel s cyklisty,“ uvedl náměstek hejtmana Marek Pieter.

V rámci projektu by mělo dojít i k napojení této stezky na cyklotrasu Odra – Nisa/Nová Hřebenovka. Celkové náklady přesahují částku milionu korun, přibližně polovinu podpoří svou dotací Liberecký kraj. Zároveň dojde ke kompletní opravě rádelské lávky, která bude stát další milion korun. 

Dalšími plánovanými projekty v oblasti cyklodopravy v Libereckém kraji jsou například rekonstrukce mostu přes řeku Jizeru v obci Kořenov nebo vytvoření studie na vybudování cyklostezku mezi Jablonným v Podještědí a Mimoní.

Foto pixabay.com

Štítky cyklodoprava, cyklisté, Rádlo, lávka, oprava, cyklista, Jablonec nad Nisou, projekt, Marek Pieter, Liberecký kraj, Odra, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklisté mezi Jabloncem a Rádlem se dočkají opravené cesty i lávky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.