Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Oprava kolejí letos nebude, nejsou peníze. Výluka bude až příští rok

V sobotu měla začít výluka na tramvajové trati mezi Rybníčkem a Lidovými sady. Ta se však nekoná, tramvaje budou normálně jezdit. Oprava kolejí se odkládá na další rok.

Důvodem je podle dopravního podniku tíživá finanční situace, oprava kolejí by navíc měla proběhnout alternativním technickým řešením. „V tuto chvíli jsme se rozhodli realizovat úspornou variantu opravy kolejiště, a to v podobě navaření opotřebované hlavy kolejnice. Podobné řešení bylo zvoleno pro opravu tramvajové trati v prostoru Lidových sadů, kde byla také původně plánována rozsáhlejší oprava," řekla mluvčí společnosti Martina Poršová.

Podle ní ještě není jasné přesné datum, kdy opravy proběhnou. „Avizované komplexní opravy obou úseků budou realizovány v průběhu příštího roku," dodala.

Koleje se budou opravovat na Soukenném náměstí a v Lidových sadech. „Oba tyto zásahy do tramvajového kolejiště proběhnou současně,“ řekl již dříve provozně technický ředitel dopravního podniku Ludvík Lavička.

Autoři | Foto

Štítky výluka, tramvaje, Rybníček, Lidové sady, Liberec, oprava, sad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava kolejí letos nebude, nejsou peníze. Výluka bude až příští rok  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.