Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na mušku si vzali řidiče autobusů a náklaďáků

Na dodržování povinných přestávek i dopravních předpisů ze zaměřili policisté v celém Libereckém kraji a to v rámci akce TISPOL. Pro podrobné kontroly si tak o víkendu vybíraly policejní hlídky nákladní automobily a autobusy.

Smysl akce potrvzuje i její výsledek. „Během víkendu bylo zkontrolováno přes sto dvacet vozidel, přičemž se jednalo o čtyřiašedesát nákladních automobilů a tři autobusy. V téměř šedesáti případech docházelo různým způsobem k porušování zákona,“ uvedla tisková mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Policisté se při zastavení vozidla zaměřili na jeho technický stav, souhlasné údaje paměťových karet a tachografů, dodržování zásad přepravy nákladu i na převoz nebezpečného nákladu. Pokutu za nedodržení všech předpisů si nakonec z místa odneslo 44 řidičů. Pokuty se  dohromady vyšplhaly do výše 17 tisíc korun. 

Dvanáct řidičů ovšem čeká správní řízení kvůli vážnějším přestupkům. V podobných bezpečnostních akcí bude policie jistě pokračovat. Nejčastějším přestupkem v této konkrétní akci byl jednoznačně nevyhovující technický stav vozidla.

Foto Dominik Svoboda

Štítky kontrola, bezpečností akce, policie, Liberecký kraj, autobus, náklaďák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na mušku si vzali řidiče autobusů a náklaďáků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.