Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zelené autobusy FlixBusu budou jezdit i do centra Liberce

Autobusy firmy FlixBus zajišťující vedle RegioJetu cestování mezi Libercem a Prahou budou nově zastavovat i v centru Liberce. S nárůstem spojů a zastávek se ovšem zvyšuje i riziko vzniku dopravních problémů a chaosu. Poprvé o tom informoval portál zdopravy.cz

Firma FlixBus nově přidá 16 spojů, týdně tedy vyjede oběma směry 46 autobusů. Nyní navíc budou moci autobusy zastavit i v centru Liberce. Na této trase ovšem jezdí i konkurenční firma RegioJet. Oba dopravci musí nyní dodržovat podmínky stanovené krajským úřadem, které ale vyvolávají oprávněné obavy. 

Na každý vypsaný spoj v jízdním řádu může vyjet pouze jeden autobus. Pokud by tak společnost chtěla využít dalšího autobusu ve shodný čas, nebude moci zastavit vulici Fügnerova. Proti tomuto opatření se ale ohrazuje společnost RegioJet.

„V době dopravní špičky je pro nás nutné využívat posily,“ řekl novinářům tiskový mluvčí společnosti RegioJet Aleš Ondrůj, který se obává chaosu. Pokud by totiž chtěl doprave využít posily, které do teď běžně fungovaly zejména od pátku do neděle, bude muset vypravit autobus z jiného místa.

Zastavit na Fügnerce nebudou moci ani řidiči autobusů, kteří se cestou z Prahy zpozdí o více než deset minut. V praxi se tedy může lehce stát, že si cestující koupí lístek na zastávku Fügnerova, autobus tam ovšem nebude moci zajet. 

Foto FlixBus

Štítky autobus, FixBus, doprava, Liberec, FlixBus, RegioJet, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zelené autobusy FlixBusu budou jezdit i do centra Liberce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.