Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Bezohlední řidiči se předjíždějí na rychlostce

Dvě nákladní vozidla se dnes opakovaně předjížděla na silnici I/35 z Chrastavy do Liberce. Ačkoli to vypadá nebezpečně, zákon v zásadě porušit nemuseli.

Autorka videa popisuje situaci jako nepříjmenou. „Necítila jsem se příliš bezpečně, zvlášť při představě, že mám v autě i půlroční dítě,“ uvedla Aneta Sluková.

Čtenářka zachytila video dnes před dvanáctou hodinou. Auta se podle ní předjížděla minimálně pětkrát. Dle tiskové mluvčí policie se ale nutně žádného porušení zákona dopustit nemuseli. „Samozřejmě záleží, jakou rychlostí jeli. Ovšem obecně je nutné říci, že v místech, kde není předjíždění zakázáno, se předjíždět mohou,“ sdělila Vladimíra Šrýtrová.

Zároveň ale musí takoví řidiči dodržovat obecná pravidla předjíždění. Nesmí tedy ostatní účastníky provozu omezit, ani ohrozit.S podobnými podněty, kdy mají lidé situaci zdokumentovanou, se mohou lidé obracet na dopravní inspektorát. 

Foto Aneta Sluková

Štítky předjíždění, kamiony, silnice, Liberec, Chrastava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Kroutimhlavou

Tak ty budeš dobrá kráva Anetko. Zkus jet 200km za prdelí kamionu, čumět mu do návěsu a vztekat se pokaždý, když borcovi před tebou v kopci dochází dech a ty ho nemůžeš předjet, protože jinej kretén vymyslel zákaz vjezdu nad 3,5t v levým pruhu.
Z toho je jasný, že se kamioňáci předjíždějí, kde můžou páč taky chtějí být doma s rodinou. Jestli se ty bojíš jezdit v silničním provozu, kterýho jsou účastníci jak kamioňáci, tak bohužel i důry s harantama v autosedačce s jednou rukou věčně na harantovi a s druhou s telefonem na ksichtě a v duchu na fejsbůku, tak si nejdřív natrénuj jízdu na parkovišti a buď tak hodná sundej si ten bordel ze zrcátka, ať máš výhled před sebou a už proboha netoč kraviny a radši se soustřeď na jízdu.

Čtvrtek, 9. srpna 2018, 16:31Odpovědět

VIDEO: Bezohlední řidiči se předjíždějí na rychlostce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.