Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Zákupech obchvat bude, městu se podařilo získat poslední pozemek

Obchvat je plánován už deset let. Z centra by tak měly zmizet kamiony, nákladní auta a obyvatelům historické části by se mělo ulevit. Město nyní získalo poslední pozemek.

Právě ten ztěžoval několik let plánovaný projekt. „S majitelem tohoto pozemku jsme dlouho jednali, bohužel poté přestal zcela komunikovat, přestože jsme přistoupili na všechny jeho podmínky včetně přemrštěné ceny. Započali jsme tedy vyvlastňovací proces, který je nyní u konce,“ sdělil starosta Zákup Radek Lípa.

Projekt za přibližně 70 milionů korun bude financovat Liberecký kraj. „Kraj se postará o realizaci tohoto projektu,“ řekl již dříve Jan Čáp z krajského odboru dopravy.

Město muselo připravit pro práce projektovou dokumentaci a pozemky. Nyní je příprava kompletní, žádost o stavební povolení čeká na vyřízení. „Z naší strany jsme udělali vše,“ dodal starosta.

Podle informací by již příští rok mohla proběhnout soutěž o veřejnou zakázku na výstavbu obchvatu. Ten by měl vést po staré vlečce za zámkem. Do centra, kterému vévodí vzácný sloup Nejsvětější trojice by se tak měl vrátit klid.

Foto Zámek Zákupy

Štítky Zákupy, obchvat, doprava, pozemek, projekt, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Zákupech obchvat bude, městu se podařilo získat poslední pozemek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.