Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dětské ztvárnění Nehoďáčkova zlého snu v Krajské vědecké knihovně

Dětské výtvarné a literární práce, které představují Nehoďáčkův zlý sen, je možné vidět od 3. září 2018 v prostorech Krajské vědecké knihovny v Liberci. Až do 27. září. 2018 si mohou prohlédnout návštěvníci práce nejen výherní stejnojmenné soutěže.

Výstava výtvarných a literárních prací jako jedna z aktivit projektu „Markéty dopravní výchova“ byla přemístěna z kavárny Pošta, kde byla kolemjdoucím k vidění celé prázdniny. Se začátkem školního roku se přestěhovala do Krajské vědecké knihovny v Liberci, kde bude k vidění ve třetím podlaží před vstupem do oddělení literatury pro děti. Nosným tématem se stal superhrdina Nehoďáček, který se snaží chránit nejen děti z městečka Střeštěnova v dopravním prostředí.

Výtvarné a literární soutěže pořádané Týmem silniční bezpečnosti ve spolupráci s Libereckým krajem a Krajským ředitelstvím Policie Libereckého kraje jsou téměř již tradiční záležitostí pro školy a školky v kraji. „Jsme nesmírně rádi, jak pedagogové v Libereckém kraji aktivně pracují s dětmi a zapojují se i do takovýchto dobrovolných aktivit. Vážíme si jejich úsilí, které napomáhá k výchově zodpovědných účastníků silničního provozu, a tím tak i ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu,“ uvádí Marek Pieter, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro dopravu, investice a veřejné zakázky.

Aktivity projektu „Markéty dopravní výchova“ budou probíhat i ve školním roce 2018/2019. „Na podzimní část projektu jsme si připravili akreditovaný seminář pro pedagogy, který se bude konat v Liberci dne 25. 9. 2018. Dále opět několik výukových preventivních programů pro mateřské a základní školy. V neposlední řadě chystáme zopakovat další výtvarnou a literární soutěž, která přinese opět nějakou novinku,“ láká Markéta Novotná, metodik dopravní výchovy Týmu silniční bezpečnosti.

Tisková zpráva

Štítky knihovna, výstava, tým silniční bezpečnosti, Liberec, soutěž, projekt, Liberecký kraj, Krajské ředitelství policie Libereckého kraje, Marek Pieter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětské ztvárnění Nehoďáčkova zlého snu v Krajské vědecké knihovně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.