Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nehod chodců výrazně přibylo. Policisté vyrazili na přechody

Statistika je neúprosná. Zatímco loni se chodci do září připletli do třiceti nehod, letos je to za stejné období pětapadesát. Kritickým obdobím je začátek školního roku, policisté proto tradičně vyrazili na přechody pro chodce u škol.

Preventivní projekt Zebra se za tebe nerozhlédne probíhal po celý první zářijový týden. „Preventivní akce je zaměřena na chodce, zejména na děti, které patří mezi jednu z nejohroženějších skupin obyvatel. Děti bývají velmi zranitelné a k mnoha dopravním nehodám dochází zcela zbytečně, v důsledku jejich nepozornosti, či nedisciplinovanosti,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Podle ní mají děti také úplně jiný odhad vzdálenosti než dospělí, a proto je nutné jejich návyky neustále prohlubovat.

Policisté pak hlídkovali přímo na přechodech u škol a děti si mohli vyzkoušet, jak se správně přechází. „Kromě osvojování si pravidel správného přecházení policisté dětem zdůrazňovali také důležité pravidlo "Vidět a být v provozu viděn", neboť k mnoha tragickým nehodám chodců dochází právě z důvodu nedostatečné viditelnosti,“ dodala mluvčí.

Na Liberecku dopravní policisté řešili od začátku letošního roku k datu 6. září 2018 celkem 55 dopravních nehod s účastí chodců. V loňském roce za stejné období vyjížděli k 30 dopravním nehodám s účastí chodců. „V letošním roce nepřišel na Liberecku naštěstí žádný chodec při nehodě o život, za celý loňský rok bohužel na Liberecku zemřeli coby chodci tři lidé,“ uzavřela Šrýtrová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky zebra, přechody, policie, akce, chodci, nehody, dopravní nehoda, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehod chodců výrazně přibylo. Policisté vyrazili na přechody  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.