Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Interaktivní výstava v OC Forum naučí, jak se chovat v silničním provozu

Děti se vrátily do škol. Kdo na ně dává pozor při cestě do školy? Kdo je učí jak se chovat bezpečně v silničním provozu? Odpovědi naleznete v OC Forum, které připravilo ve spolupráci s Týmem silniční bezpečnosti a Libereckým krajem interaktivní výstavu „Zpátky do školy s Markétou a Ondrou“.

Výstava se nachází v odpočinkových prostorech pasáže prvního patra obchodního domu. Je zde k vidění osm výstavních panelů, které dětem a dospělým připomínají základní pravidla bezpečného pohybu v silničním provozu. Současně představují projekt „Markéty dopravní výchova“, který je určen dětem, pedagogům i rodičům k výuce dopravně-bezpečnostních témat.

Návštěvníci se především seznámí s ilustrací projektu, za kterou stojí místní umělec, pedagog a vedoucí výtvarného oddělení Základní umělecké školy v Liberci, Ondřej Mašek. „Při zrodu ilustrací jsem měl nelehký úkol. Všechny postavy, vyjma jedné, měly mít reálný základ a při jejich kresbě jsem musel vycházet z osob, které znám. Domnívám se, že se zdařilo a všichni se ve své ilustraci najdou. Těším se na další kroky projektu, které by jednou mohli docílit i rozpohybování,“ vysvětluje Ondra.

Výstavu doprovází soutěž o hodnotné ceny. V blízkosti výstavy můžete nálezt ukázku pracovních listů pro výuku dopravní výchovy v matematice. Vyplníte-li správně list a odevzdáte-li jej do sběrného boxu, zapojíte se do slosování. „Výstava bude pro návštěvníky centra k vidění od 17. září do 21. října, ve stejném termínu se mohou lidé zapojit do připravené soutěže,“ dodává Markéta Novotná, metodik dopravní výchovy Týmu silniční bezpečnosti.

Tisková zpráva | Foto Tým silniční bezpečnosti

Štítky Tým silniční bezpečnosti, výstava, OC Forum, silniční provoz, projekt, Liberecký kraj, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Interaktivní výstava v OC Forum naučí, jak se chovat v silničním provozu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.