Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Práce v ulici České mládeže finišují, silnice se na tři dny uzavře

Rozsáhlá rekonstrukce vozovky v ulici České mládeže se chýlí ke konci. Nejpozději 13. října bude stavba dokončena. Místní si tak oddychnou a navíc si nově užijí komfortní jízdu na nové asfaltu.

Na největší rekonstrukci roku měl dodavatel 105 dní. Práce jdou podle plánu, pokládání nového asfaltu si ale vyžádá třídení uzavírku. „K obousměrné uzavírce dojde ve dnech 28. až 30. září. Konkrétně se jedná o úsek o délce přibližně jeden kilometr mezi okružními křižovatkami průmyslové zóny a areálu ČSAD Liberec,“ uvedl náměstkej hejtmana Marek Pieter.

Uzavírka sice bude krátkodobě pro řidiče nepříjemná, díky ní se ale finální podoba vozovky obejde například bez nevzhledných dělících čar.

V této době bude na vozovku položeno více než 6 000 metrů čtverečních asflatu a zároveň budou probíhat i dílčí opravy na objízdných trasách. Náklady na tuto rozsáhlou rekonstrukci financovanou krajem a částečně i Státním fondem dopravní infrastruktury se pohybují okolo 41 miliónů korun. 

„Během stavby musely být doplněny i zcela nové trativody, jelikož na některých místech docházelo k průsakům spodní vody,“ dodal Pieter. Náměstek pozitivně shrnul i průběh prací, které sice do jisté míry omezili řidiče. Nedošlo však k žádnému dopravnímu kolapsu a práci nemusel přerušit ani žádný podnik v této oblasti sídlící.

V Libereckém kraji se v současné chvíli dokončují i další rekonstrukce silnic. Mezi ty významnější patří například opravy posledního úseku silnice od zámku Frýdlant k polskému zámku Czocha. „Toto je projekt velmi významný jak pro nás, tak pro polskou stranu,“ komentoval náměstek. Díky němu se výrazně zlepší komunikace na Frýdlantsku. Dokončen by měl být na přelomu měsíců září a říjen.

Dále se oprav dočkala silnice z Josefova Dolu do Hrabětic, kterou hojně využívají nejen řidiči, ale i cyklisté, kteří tudy míří za krásami Jizerských hor. Zprovozněn bude 1. října i dvoukilometrový úsek v Oldřichově na Hranicích.

„S blížícím se podzimem se akce dokončují. Samozřejmě se připravují další projektové dokumentace. V dalším roce bychom rádi stejně jako letos vyčlenili z našeho rozpočtu tři sta milionů korun,“ sdělil hejtman Martin Půta.

Foto Krajský úřad

Štítky silnice, opravy, rekonstrukce, České mládeže, kraj, Marek Pieter, oprava, ČSAD Liberec, Státní fond dopravní infrastruktury, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce v ulici České mládeže finišují, silnice se na tři dny uzavře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.