Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Dopravní podnik nakoupil deset autobusů z Německa. První dva už jsou v Liberci

V garážích libereckého dopravního podniku jsou první dva autobusy z dodávky celkem deseti vozidel z německého Schwerinu. Podnik tak reaguje na situaci se společností Busline, aby byl připravený na její odchod. Koupeno je zatím deset autobusů, jedná se o koupi dalších čtyř.

„Autobusy v pátek sjely z přepravních tahačů v blízkosti garáží ve Vilové ulici. Jednalo se o 12 metrový a 18 metrový - kloubový autobus,“ řekla mluvčí DPMLJ Martina Poršová.

Právě kloubové autobusy dopravní podnik potřebuje. „Představují pro nás úsporu odborného personálu, který může být využit na jiných linkách,“ řekl předseda představenstva dopravního podniku Michal Zděnek.

Autobusy Mercedes Benz pochází z německého města Schwerin. Jsou zhruba třináct let staré a dopravní podnik nákup deseti vozidel vyšel na 220 tisíc eur, tedy asi 5 a půl milionu korun. Jeden tak vyšel v průměru na půl milionu korun.

Obě vozidla nyní projdou přihlašovacími STK a budou technicky připravovány ke začlenění do flotily vypravovaných vozidel městské dopravy v Liberci. „Vzhledem k tomu, že se jedná o zcela novou typovou řadu ve vozovém parku DPMLJ, zaškolováním projdou jak technici, tak budoucí řidiči,“ dodala Poršová.

Autoři | Foto DPMLaJ

Štítky dpml, dpmlj, dopravní podnik, autobusy, Mercedes, Schwerin, dopravní společnost, Liberec, Německo, BusLine, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Dopravní podnik nakoupil deset autobusů z Německa. První dva už jsou v Liberci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.