Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj vymění značky na všech zastávkách příměstské dopravy. Vyjde to na 11 milionů

Téměř čtrnáct set zastávek příměstské autobusové dopravy v Libereckém kraji dostane nové značení. To se tak sjednotí a lidé na něm najdou i informace o tarifu IDOL. Výměna proběhne postupně a kraj vyjde na 11 milionů korun.

„Autobusové zastávky jsou označeny několika druhy dopravního značení, některé nejsou označeny vůbec. Cílem projektu je proto vyměnit staré označníky a u těch nových sjednotit jejich podobu,“ uvedl náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek Marek Pieter.

Celý projekt připravila společnost KORID LK ve spolupráci s Krajskou správou silnic Libereckého kraje, krajskou příspěvkovou organizací Silnice LK a Ředitelstvím silnic a dálnic ČR.

Nové označníky budou mít stejnou podobu jako značení zastávek městské autobusové dopravy, protože v integrovaném dopravním systému IDOL není důvod tyto dva dopravní systémy odlišovat. „Novinkou je zřetelně viditelný název zastávky a čísla linek, které dané stanoviště zastávky obsluhují. Konečnou podobu vzorového označníku IDOL schválilo na podzim roku 2017 i ministerstvo dopravy,“ doplnil mluvčí úřadu Filip Trdla.

V kraji je celkem 1377 zastávek, a dalších 2 851 stanovišť. „V rámci výměny se nově osadí i 899 neoznačených stanovišť, kde autobusy v současnosti zastavují naproti označníku na druhé straně,“ upřesnil Trdla.

Postupná výměna už začala, kraj nechává nová značení instalovat při rekonstrukcích silnic. V současné době zbývá vyměnit a osadit 2 780 označníků.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky označníky, zastávky, Liberecký kraj, IDOL, Korid, Marek Pieter, Silnice LK a.s., Ředitelství silnic a dálnic, Ministerstvo dopravy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj vymění značky na všech zastávkách příměstské dopravy. Vyjde to na 11 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.