Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ulice České mládeže se otevře o týden dřív. Bez omezení ji řidiči projedou od pondělí

Hlavní příjezdová komunikace do Průmyslové zóny Liberec - Jih od průtahu městem se po rekonstrukci otevře dřív, než se původně předpokládalo. Dodavatel dostal na opravu frekventované ulice České mládeže pouhých 105 dní, přesto dokázala firma PORR stavbu ještě o pět dní zkrátit. Plný provoz bude na silnici obnoven už příští týden v pondělí.

Ulice České mládeže je jednou z nejvytíženějších ulic v Liberci, denně po ní projede zhruba 17 tisíc automobilů. Rekonstrukce přes kilometr dlouhé komunikace od mimoúrovňové křižovatky se silnicí 35 po okružní křižovatku s Kubelíkovou ulicí přijde na 38,5 milionu korun.

Silnice nesplňovala hlukové limity, Liberecký kraj chtěl proto původně jen vyměnit povrch za tichý asfalt. Projektanti ale při přípravě přišli na to, že některé části nejsou v dobrém technickém stavu, proto byla nutná kompletní rekonstrukce.

Práce na obnově silnice začaly 2. července. Provoz na komunikaci je od té doby jednosměrný - do průmyslové zóny. Ze zóny pak lze vyjet na dálnici 35 přes Pilínkov. V srpnu byl navíc kvůli rekonstrukci uzavřen kruhový objezd na křižovatce s Kubelíkovou ulicí, a tak tudy není možné projet ani směrem na Ještěd. Zachován zůstal jen směr do průmyslové zóny po provizorní panelové komunikaci.

O uplynulém víkendu byla silnice včetně kruhových objezdů uzavřena úplně kvůli pokládce tichého asfaltu. „Stavební práce gradovaly o víkendu, kdy se pokládaly vrchní vrstvy asfaltu a v současné době se dodělává vodorovné dopravní značení a dokončovací práce," řekl náměstek hejtmana Marek Pieter. Silnice by podle něj měla být pro dopravu v obou směrech otevřena v pondělí kolem poledne. V okolí komunikace se ale ještě bude pracovat.

Autoři | Foto

Štítky České mládeže, uzavírka, Liberec, doprava, silnice, průmyslová zóna, Porr, kruhový objezd, Marek Pieter, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulice České mládeže se otevře o týden dřív. Bez omezení ji řidiči projedou od pondělí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.