Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Libereckým cyklistům ulehčí jízdu po městě nová aplikace

Chtěli byste do práce jezdit na kole, ale nechcete kličkovat mezi chodníky, uzavírkami a opravami silnic? S nalezením ideální cesty vám pomůže nová aplikace Chytře na cestu.

Aktuálně je aplikace ve zkušební verzi, do finální podoby se tak můžou promítnout i vaše návrhy a připomínky.

Hlavním cílem této novinky je najít pro každého cyklistu ideální trasu. Ta může ale být pro každého jiná, z toho důvodu si můžete nastavit, zda chcete cestu absolvovat co nejrychlejší nebo nejklidnější trasou nebo ji zkombinovat s hromadnou dopravou. Zároveň si můžete cestu naplánovat podle toho, na jakém typu kola ji hodláte zdolat.

Cyklonavigace vám pak vyhodnotí ideální trať, ať už jedete na elektrokole, silničce, nebo třeba horském kole. Mapa vám navíc může najít cestu podle dalších specifik, například se můžete cíleně vyhnout strmému stoupání nebo lokalitám s hustým provozem. Pak už stačí šlápnout do pedálu a vyrazit.

Důležitou součástí je i informační servis s komunitními daty. Aplikace vás tak upozorní na problémy na zvolené trase, jako jsou díry nebo špatný povrch. Sami uživatelé přitom mohou podobné informace přidávat a upozornit tak ostatní cyklisty.

Tuto novinku využijí nejen Liberečáci ale i cyklisté v sousedním Jablonci. Pro fungování aplikace je nutné internetové připojení. Chytře na cestu ej možní stáhnout jak pro telefony Android tak iPhone a vyzkoušet si ji můžete ZDE. Pokud jste si již aplikaci vyzkoušeli a máte nápad, jak ji zlepšit, můžete se obrátit na e-mail mimrova.stanislava@magistrat.liberec.cz.

Foto Jan Homolka

Štítky cyklistika, Liberec, Chytře na cestu, aplikace, cyklonavigace, mapa, cyklista, iPhone

Libereckým cyklistům ulehčí jízdu po městě nová aplikace  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.