Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Už dnes se můžete na silnicích setkat se sněhem a námrazou

V horských oblastech kraje již napadlo, sníh by ovšem mohl překvapit nepřipravené řidiče. Meteorologové proto upozorňují, aby lidé za volantem dbali zvýšené opatrnosti.

Zvýšenou opatrnost doporučují silničáři motoristům v horských částech Libereckého kraje. Na silnicích nižších tříd v Krkonoších na Semilsku je v polohách nad 800 metrů nad mořem ujetá vrstva sněhu a v Jizerských horách na Jablonecku mohou být namrzlé či zledovatělé silnice v lesních úsecích.

Varování platí na Jablonecku i pro hlavní tahy, vyplývá z údajů na dopravním webu. Lokálně zledovatělá vrstva krytá posypem se může podle silničářů vyskytovat i na silnicích nižších tříd na Liberecku, které jsou ošetřované inertně. Varování před námrazou platí i pro silnici I/13 z Liberce do Frýdlantu.

Na Českolipsku jsou silnice holé, suché a sjízdné bez omezení. Teploty byly ráno mezi jedním a minus pěti stupni Celsia a bylo jasno až polojasno. Podle předpovědi by se přes den měla obloha zatáhnout. Později odpoledne očekávají meteorologové na většině území sněžení, které by v polohách pod 400 metrů nad mořem mělo přecházet ve smíšené nebo dešťové srážky. Večer ubývání srážek. Nejvyšší denní teploty by měly být mezi jedním až čtyřmi stupni Celsia, na horách by měla být maxima mezi jedním a minus dvěma stupni.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sníh, náledí, doprava, silnice, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, Krkonoše, okres Semily, Jizerské hory, Liberec, Frýdlant, okres Česká Lípa

Už dnes se můžete na silnicích setkat se sněhem a námrazou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.