Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Flixbus bude na trase mezi Polskem a Prahou stavět i na Jablonecku

Vzhledem k velkému zájmu o tyto spoje budou nově zelené autobusy FlixBus stavět i na třech místech na Jablonecku a v Harrachově. Zvýší se i počet spojů.

Autobusy FlixBus budou na svých cestách z Prahy přes Liberec do Polska stavět také na několika místech v Jizerských horách a Krkonoších. Na trase mezi Prahou a polskou Vratislaví přidává od 23. listopadu dopravce na základě vysoké poptávky další čtyři víkendové spoje týdně.

Nově budou zelené autobusy stavět ve Smržovce, Tanvaldu, Kořenově na Jablonecku a také v krkonošském středisku Harrachov. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí společnosti Martina Čmielová. Spojů z Česka do Polska tak dál přibývá, už na začátku listopadu přitom dopravce kvůli rostoucí poptávce přidal 50 nových spojů týdně do Vratislavi, Varšavy nebo Gdaňsku.

„O autobusové jízdenky mezi Prahou a polskými městy jako Vratislav nebo Varšava je velký zájem. Novinkou jsou zastávky v Krkonoších, odkud se lidé dostanou do Prahy přímým spojením vhodným na víkendový výlet. Na jaře máme v plánu frekvenci tohoto spojení dále navyšovat," uvedla mluvčí FlixBusu. Spoje do Jizerských hor a Krkonoš mohou lidé využít například i k cestě na lyže.

Cesta z Prahy do Harrachova přijde na 75 korun, 19 korun zaplatí cestující řidiči za přepravu lyží. Firma FlixBus vznikla v Německu, na český trh vnitrostátní dopravy vstoupila loni v srpnu. Od listopadu zavedla nový 25procentní bonus na vnitrostátních trasách. Získá ho každý zákazník FluxBusu, který si zakoupí jízdenku na cestu v rámci České republiky. Po absolvování cesty obdrží e-mailem poukaz na částku odpovídající v průměru 25 procentům ceny jízdného. Uplatnit ho může při nákupu další jízdenky. Kvůli cenám FlixBus dlouhodobě kritizuje konkurenční RegioJet. Společnost podnikatele Radima Jančury obviňuje dopravce z toho, že jezdí za podnákladové ceny. FlixBus to však odmítá.

Autoři | Foto flixbus.cz

Štítky FlixBus, doprava, autobusy, zastávka, Praha, okres Jablonec nad Nisou, Polsko, Harrachov, Krkonoše, Česko, Jizerské hory, Varšava, Liberec

Flixbus bude na trase mezi Polskem a Prahou stavět i na Jablonecku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.