Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

MHD v Liberci zajistí DPMLJ sám, pro Jablonec hledá subdodavatele

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce (DPMLJ) se s firmou BusLine zatím nedohodl, aby stáhla výpověď o předčasném ukončení smlouvy na zajištění autobusové dopravy MHD v Liberci a Jablonci. Pokud se obě strany nedohodnou, smlouva s půlroční výpovědní lhůtou předčasně skončí 25. ledna příštího roku. Linky v Liberci si dopravní podnik zajistí sami a pro Jablonec hledá subdodavatele.

BusLine jako subdodavatel DPMLJ má v Liberci na starost zhruba 40 procent autobusových spojů a v Jablonci všechny, a to včetně spojů zajíždějících do Bedřichova, Janova nad Nisou, Lučan nad Nisou, Nové Vsi nad Nisou, Pulečného a Rychnova u Jablonce. „Jablonec bychom sami nezvládli," uvedl předseda představenstva DPMLJ Michal Zděnek.

Vyhodnocují se nabídky

Soutěž s předpokládanou hodnotou 65 milionů korun bez DPH je ve fázi vyhodnocování nabídek. „Kolik je přihlášených ani nic dalšího nelze říci. Členové hodnotící komise mají podepsanou mlčenlivost a nebudou se k tomu vyjadřovat. Jsou vázaní zákonem o veřejných zakázkách," řekla mluvčí DPMLJ Martina Poršová. Dopravní podnik hledá nového subdodavatele pro Jablonec na necelý rok, do 31. prosince 2019. Tedy na zbytek doby původně uzavřeného kontraktu s firmou BusLine, která smlouvu vypověděla v létě kvůli neuhrazeným pohledávkám, jejichž výši DPMLJ zpochybňuje.

V Liberci je dopravní podnik schopen zajistit si autobusové linky podle Zděnka sám. „Koupili jsme stroje a daří se nám i shánět řidiče," uvedl. V Německu koupil dopravní podnik 14 autobusů Mercedes Benz za 220 tisíc eur (5,7 milionu Kč).

DPMLJ

Dopravní podnik je největší společností ve vlastnictví Liberce, sousední Jablonec je menšinovým vlastníkem s 0,38 procenta akcií. Firma zajišťuje městskou dopravu v obou městech i tramvajové spojení mezi nimi. Smlouvu na zajištění MHD v Jablonci má dopravní podnik ale jen do konce příštího roku. Poté by ji měla převzít Jablonecká dopravní, kterou před rokem založilo město Jablonec.

Autoři | Foto Luboš Vrabec a DPMLJ

Štítky MHD, DPMLJ, Liberec, Jablonec, dopravní společnost, městská hromadná doprava, BusLine, Bedřichov, Janov nad Nisou, Lužická Nisa, Mercedes-Benz, Nová Ves nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MHD v Liberci zajistí DPMLJ sám, pro Jablonec hledá subdodavatele  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.