Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejoblíbenějším řidičem autobusu je Richard Lelek, za volant usedá s úsměvem

Letošní anketu o nejoblíbenějšího řidiče veřejné dopravy v Libereckém kraji vyhrál zkušený řidič Richard Lelek, který už více než deset let usedá za volant autobusu a brázdí silnice zejména na Jablonecku. Naopak mezi průvodčími zazářily ženy.

Integrovaný dopravní systém Libereckého kraje (IDOL) nechal veřejnost opět nominovat a podpořit hlasováním nejlepší řidiče i průvodčí z celého kraje. Z 61 řidičů a 13 řidiček obsadila třetí místo Veronika Sobotková, druhé získal Jan Dutka a vítězem se stal Richard Lelek.

„Člověk jde hned mnohem raději do práce, když ví, že ho mají lidé rádi a rádi se s ním svezou. Moc mě to těší,“ uvádí řidič. O jeho oblíbenosti svědčí i to, že v anketě neuspěl poprvé. Loni si odnesl třetí místo. Letos ho hlasování veřejnosti dovedlo k vítězství.

Nastupující cestující vítá Richard Lelek povětšinou s vřelým úsměvem na tváři. Nic na tom nemění mnohdy nepříjemní, mrzutí a naštvaní lidé. „Špatná nálada mě rozhodně neodradí, u většiny lidí se dá takové rzpoložení lehce otočit a nakonec odcházejí s úsměvem,“ komentuje Lelek.

Mezi přednosti tohoto autobusáka nepatří jen příjemné vystupování, ale i komunikativnost, a právě tím si získal oblibu. „Často si rád s lidmi popovídám, o všedních věcech i jejich starostech.“ Mezi průvodčními ovládly anketu ženy. Celkově bylo nominovaných 49, z nichž pětadvacet byly příslušnice něžného pohlaví. Se stejným počtem hlasů skončily na druhém místě Vendula Bártíková a Martina Schäeferová. Vítězkou se stala Martina Peřinová.

Anketa ovšem neslouží jen k ocenění lidí, kteří svou prádci vykonávají s úsměvem na rtech, ale také jako určitá zpětná vazba. Lidé se totiž mohli podělit i o svoje náměty a připomínky, jak veřejnou dopravu zlepšit. Nejvíce přání se týkalo modernizace odbavování a zlepšení návaznosti jednotlivých spojů.

Štítky řidič, idol, anketa, průvodčí, doprava, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, Integrovaný dopravní systém Libereckého kraje

Nejoblíbenějším řidičem autobusu je Richard Lelek, za volant usedá s úsměvem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.