Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Od neděle přibudou vlakové spoje zejména na Českolipsku, ale i do vánočních Drážďan

Od neděle se vlaková doprava v Libereckém kraji bude řídit novým jízdním řádem, který bude platit až do příštího prosince. Celkově přibude více spojů a železniční doprava se v řadě míst urychlí.

Více vlakových spojů se dočkají od neděle cestující mezi Libercem a Českou Lípou, ale také lidé cestující na trase z Harrachova do Szklarsko Poreby Górny a zpět. „Ve spolupráci s ministerstvem dopravy jsme upravili koncept železniční dopravy z Liberce do Českolipska, nově by se mělo celé cestování urychlit,“ uvedl za KORID LK Otto Pospíšil. 

Snadněji by se mělo cestovat i lidem za hranice Ústeckého kraje, cesta z Liberce do Ústí by se měla urychlit až o dvacet minut. „V souvislosti s úpravou křižovacích míst došlo i k omezení obslužnosti některých zastávek jako jsou Vlčí Důl-Dobranov, Zákupy nebo Velký Grunov,“ sdělil Pospíšil. Lidé se ovšem nemusí obávat, že pokud u nich vlak nezastaví, přijdou o veřejnou dopravu. Mnoha obcí se totiž dotkne i reorganizace autobusové dopravy.

Dalšího posílení se dočkají vlaky mezi Harrachovem a polskou Szklarskou Porebou Górnou.Tento spoj je hojně využíván zejména mezi turisty. A právě turisté a cyklisté uvítají nový sobotní vlak, který je v letní sezóně zaveze z Liberce do Rovenska pod Troskami. Zachovaný zůstane i spoj na Mácháč, který si ihned získal své příznivce. 

Enormní zájem o vlaky do Drážďan

Kdo nezažil adventní atmosféru v Drážďanech, jako by nebyl. Každoročně roste zájem o návštěvu zdejších trhů. Aktuálně tak kraj řeší enormní zájem o vlaky směřující za německé hranice. Během několika dnů by mělo dojít k jejich posílení.

Další podrobné změny týkající se například vlaků na Lomnicku a Staropacku se dočtete na webu www.iidol.cz.

Foto České dráhy

Štítky vlak, jízdní řád, doprava, železnice, Drážďany, okres Česká Lípa, Liberec, Liberecký kraj, Harrachov, Ministerstvo dopravy České republiky, Česká Lípa, Ústecký kraj, Zákupy, Velký Grunov

Od neděle přibudou vlakové spoje zejména na Českolipsku, ale i do vánočních Drážďan  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.