Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Novinky v autobusové dopravě, spoje do Škodovky i více bezbariérových vozů

Od neděle se mění jízdní řád, a to nejen pro železniční ale i autobusovou dopravu. V minulém roce se osvědčila linka z Harrachova na Zlaté návrší, naopak autobus z Vrchlabí do Nového Boru bude končit v Liberci.

V loňském roce byla zavedena linka z vedoucí z Harrachova na Zlaté návrší, okamžitě si získala oblibu mezi turisty. Zájem o linku v letošním roce ještě vzrostl, a proto o ni jistě lidé nepřijdou ani v příštím roce.

Dosavadní autobusový spoj, který jezdil z Vrchlabí do Nového Boru ukončí svou cestu již v Liberci. Do Nového Boru se ale lidé i z Vrchlabí dostanou, a to díky lince č. 440.

Spoje na míru boleslavské Škodovce

V loňském roce najezdily vlaky Českých drah po Libereckém kraji přes 3 miliony kilometrů, vzhledem k navýšení spojů jich v příštím roce bude jistě ještě více. Nově bude zaveden přímý spoj z Tanvaldska a Jablonecka do Mladé Boleslavi, kam denně míří stovky lidí za prací. „Nová linka bude vedena v rozsahu tří párů spojů. Jejich čas zároveň bude upraven tak, aby se shodoval s časem jednotlivých směn ve společnosti Škoda Auto,“ uvedl za KORID LK Otto Pospíšil.

Další změny a podrobnosti naleznete na stránkách www.iidol.cz. Celkově navíc přibude spojů s bezbariérovým přístupem, a to zejména na Semilsku a Jablonecku. „V příštím roce dojde k rozšíření spojů s bezbariérovým přístupem, což souvisí s průběžnou obnovou vozového parku,“ sdělil ředitel KORIDU LK Jiří Hruboň.

Foto Pavel Kacerovský

Štítky autobusy, doprava, bezbariérovost, ŠKODA AUTO a.s., Vrchlabí, Nový Bor, Liberec, Harrachov, Zlaté návrší, České dráhy, okres Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj, Mladá Boleslav

Novinky v autobusové dopravě, spoje do Škodovky i více bezbariérových vozů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.