Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Při dopravních nehodách v Libereckém kraji loni zemřelo 21 lidí

V Libereckém kraji se loni stalo 4537 dopravních nehod, což je meziročně nárůst asi o dvě procenta. Zemřelo při nich 21 lidí, o tři méně než v roce 2017. Ubylo i těžce zraněných, více bylo lehce zraněných, vyplývá z předběžných statistik policie.

Těžké zranění při dopravních nehodách loni utrpělo v kraji 86 lidí, to je o šest méně než v roce 2017. Počet lehce zraněných stoupl naopak o 13 na 1248. Tragické byly loni nehody zejména na Českolipsku, kde zemřelo 12 lidí, dalších šest na Liberecku a tři na Semilsku. Na Jablonecku se nestala ani jedna smrtelná nehoda.

U Doks zahynuli tři mladí lidé

Nejtragičtější nehoda se stala loni 8. srpna u Doks na Českolipsku. Zahynuli při ní tři lidé ve věku od 23 do 26 let. Na frekventované silnici se osobní vůz čelně střetl s protijedoucím kamionem. Uvnitř auta zemřeli přímo na místě řidič osobního vozu a jeho spolujezdkyně, další ženu se hasiči s profesionálními zdravotníky snažili marně resuscitovat. V osobním voze jeli ještě další dva muži ve věku 26 a 47 let, které museli hasiči vyprostit. Oba skončili ve vážném stavu v liberecké nemocnici.

V prosinci zemřeli při dopravních nehodách v Libereckém kraji čtyři lidé. Po střetu s vlakem na železničním přejezdu v České Lípě třiapadesátiletý řidič dodávky, šlo o českolipského zastupitele za SPD - Svobodu a přímou demokracii. Další tři smrtelné nehody se staly v období vánočních svátků, řidiči pokaždé zemřeli po vyjetí mimo silnici. Den před Štědrým dnem zahynul ve Slané u Semil 89letý řidič osobního vozu po nárazu do betonové propusti. O den později zemřela v Hamru na Jezeře na Českolipsku šedesátiletá řidička, která zůstala zaklíněná pod převráceným vozem.

Poslední oběť na Boží hod

Poslední loňskou obětí byl 25. prosince u Bílého Kostela na Liberecku řidič jeepu, u kterého se při jízdě rozhoupal přívěsný vozík. Auto se kvůli tomu dostalo do protisměru, kde v tu chvíli jel řidič v osobním voze Volkswagen. „I přesto, že se mu snažil vyhnout, částečně zavadil o přívěsný vozík jeepu. Vozidlo pak směřovalo mimo komunikaci do stráně, kde se zastavilo o pařezy a následně se převrátilo a skončilo zpět na komunikaci, na střeše," popsala tehdy nehodu mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Autoři | Foto Čtenář Drbny

Štítky nehoda, úmrtí, Liberecký kraj, dopravní nehoda, osobní vůz, okres Česká Lípa, Doksy, Štědrý den, Volkswagen, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při dopravních nehodách v Libereckém kraji loni zemřelo 21 lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.