Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dopravní superhrdina se vrací do škol

PR článek

Nehoďáček je superhrdinou dopravní výchovy, který se po zimním odpočinku vrací do mateřských a základních škol. V těchto dnech se na území Libereckého kraje rozjíždí desítky zážitkových programů v mateřských a základních školách, které jsou realizovány pod hlavičkou projektu „Markétina dopravní výchova“.

Děti mateřských škol a žáci škol základních se prostřednictvím výukových pomůcek, party kamarádů ze Střeštěnova a lektorů Týmu silniční bezpečnosti seznamují se základními pravidly bezpečného chování v silničním provozu. Důraz je kladen na hlavní role účastníků silničního provozu, a to na chodce, cyklistu a pasažéra ve vozidle. Každou roli dětem představuje jiná postava střeštěnovských kamarádů.

Účastníci programu si neodnáší pouze zážitek a cenné informace, které je mohou zachránit. Pro uchování vzpomínky si odnáší průkaz o absolvování programu (pro některé první osobní doklad) a malou pozornost, například v podobě reflexních pásků, dopravních omalovánek nebo dopravě-bezpečnostního časopisu.

Mezi hlavní partnery celého projektu patří Liberecký kraj a Policie České republiky. „Nesmírně nás těší, že odpovědnosti za dění na našich silnicích jsou si vědomi i další subjekty, které nás finančně nebo materiálně podporují. Mezi ně patří například Globus, Nisa Liberec, Forum Liberec, Bagmaster, Decathlon, nebo Britax Römer. Právě díky partnerům realizujeme výukové dny již 9. rokem,“ uvedla Markéta Novotná, metodik dopravní výchovy Týmu silniční bezpečnosti.

V roce 2018 Tým silniční bezpečnosti navštívil celkem 42 mateřských a 46 základní škol v Libereckém kraji. Věnoval se tak více jak 5 000 dětem.  Dále prostřednictvím metodických seminářů proškolil více než tři desítky pedagogů. V letošním roce jsou již vypsané registrace na první dva semináře pro pedagogy, a to v Jablonci nad Nisou a České Lípě.

Více informací o projektu na www.dopravnivychova.cz.

Štítky Tým silniční bezpečnosti, doprava, superhrdina, nehoďáček, dopravní výchova, základní škola, projekt, Liberecký kraj, Policie České republiky, Liberec, Decathlon, Globus, BAGMASTER

Dopravní superhrdina se vrací do škol  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.