Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V dubnu odstartuje rozsáhlá rekonstrukce komunikací v Turnově

Komplikovaná rekonstrukce silnice druhé třídy vedoucí na okraj Libereckého kraje a Nádražní ulice v Turnově bude stát více než 205 milionů korun. K zahájení dojde 1. dubna.

Celá stavba by měla být hotová během dvou let. Letos dojde nejen na opravy v Nádražní ulici, ale také na rekonstrukci podjezdu pod viaduktem. Právě oblast viaduktu je nejsložitější součástí celé plánované rekonstrukce. „V této oblasti se nachází zatrubnění Odolenovického potoka, ústí sem splašková kanalizace, zároveň je zde středotlaková stanice plynu a máme tam schován i jeden silniční most,“ vyjmenoval starosta Tomáš Hocke. Během první fáze, která začne 1. dubna, nebude průjezd pod viaduktem možný, pěší chodci ale průchodem stále projdou.

Rozsáhlá oprava navíc výrazně zasáhne místní dopravu. Zároveň je ale nutné udržet provoz v chodu jak kvůli obyvatelům, tak kvůli zásobování a obsluze průmyslové zóny. Vedle oprav viaduktu se město společně s krajem a dalšími obcemi pustí i do rekonstrukce silnice druhé třídy č. 610. V letošním roce budou opraveny úseky z Přepeř do Příšovic a ve Svijanech od nájezdu na dálnici k mostu před Jizeru.

„Město Turnov vyčlenilo na tuto rekonstrukci osmnáct milionů na výstavbu chodníků, cyklostezek, parkovacích zálivů nebo na veřejné osvětlení. Další celé dva miliony korun půjdou na výstaavbu chodníku v ulici Přepeřská,“ vysvětlil starosta. Aktuálně se připravují objízdné trasy. V příštím roce by měla rekonstrukce pokračovat ve zbývajícím úseku v ulici Přepeřská a v Ohrazenicích. Projektovou dokumentaci naleznou občané na stránkách města Turnov v sekci Připravované investice. 

Foto Město Turnov

Štítky Turnov, rekonstrukce, viadukt, silnice, doprava, Liberecký kraj, oprava, Tomáš Hocke

V dubnu odstartuje rozsáhlá rekonstrukce komunikací v Turnově  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.