Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cyklostezka kolem jízdárny stále není otevřená. Je na ní sklon i sedmnáct procent

Prodloužení cyklostezky kolem Nisy v Liberci, která se staví s evropskou dotací, bude o více než milion korun dražší. Původní cena s daní byla zhruba 11 milionů korun. Náklady navíc zaplatí město a bude je zřejmě vymáhat jako škodu. Zhruba kilometrový úsek měl být hotový loni na podzim, práce se ale budou dokončovat až letos. Kdy se podaří cyklostezku otevřít, se zatím neví.

Cyklostezka je takřka hotová, nelze ji ale zkolaudovat, protože je problém s jejím podélným sklonem. Podle projektu měl být maximálně 8,33 procenta, na jednom místě ale má 10,28 procenta a na dalším 17 procent. Dopravní inspektorát policie a odbor dopravy trvají na původně schváleném sklonu.

„Pojedeme se tam podívat, jak bude stavebně náročné zjednat nápravu," řekl náměstek primátora Jíří Němeček. Firma, která cyklostezku stavěla, chce za úpravy navíc přes milion korun. Částku už městská rada schválila.

Podle Němečka je prioritou dokončení stavby. Chce ale zjistit, kdo komplikace zapříčinil. „Je to řetězec chyb, pochybení. Je třeba zjistit, u koho to začalo. Dobrat se toho, kdo nese zodpovědnost za tu záležitost. Když zjistíme, že někdo pochybil, budeme vymáhat nějakou náhradu," dodal náměstek.

Cyklostezka kolem jízdárny

Nový úsek by měl navazovat na oblíbenou čtyřkilometrovou cyklostezku, která vede z Barvířské ulice v centru města kolem řeky Nisa k jízdárně v Růžodole. Vedle cyklistů a pěších ji hojně využívají také bruslaři či maminky s kočárky. Nový úsek by měl cyklostezku prodloužit o 1,1 kilometru od jízdárny k čistírně odpadních vod a o kus dál ji napojit na Londýnskou ulici.

Autoři | Foto

Štítky ČR, rekreace, správa, stavby, cykloturistika, Liberec, cyklostezka, jízdárna, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezka kolem jízdárny stále není otevřená. Je na ní sklon i sedmnáct procent  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.