Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Život v Turnově od pondělí zkomplikuje rekonstrukce Nádražní ulice

Život v Turnově komplikují od dubna práce v Nádražní ulici. Akce je součástí rekonstrukce krajské silnice druhé třídy 610 z Turnova až na hranici se Středočeským krajem. Stavba za 205 milionů korun je největší společným projektem v kraji. Kromě Libereckého kraje a Turnova se do něj zapojí i Přepeře, Příšovice, Svijany a Ohrazenice. Liberecký kraj získal na akci evropskou dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Práce potrvají dva roky. Obyvatele čekají dopravní omezení, změny budou i v autobusové dopravě.

„Od pondělí bude uzavřena Nádražní ulice od Hotelu Beneš do Ohrazenic k prvnímu sjezdu na I/10 a uzavřena bude i silnice mezi Přepeřemi a Svijany, po nějakých úsecích," řekl starosta Turnova Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

Nejzásadnějším omezením bude ale podle něj uzavření prostoru pod viaduktem v Turnově, který spojuje Nádražní ulici s ulicí Přepeřskou. „To je ten nejzásadnější problém. Objízdné trasy vedou přes Přepeře, tudy povede přístup jak do průmyslové zóny Přepeře, tak do průmyslové zóny v Turnově, přesune se tam většina dopravy," dodal.

Obavy v Turnově

I autobusová doprava bude podle starosty odkloněna na objízdné trasy. „V opravovaném úseku autobusy jezdit nebudou, lidem ze sídliště Přepeřská doporučuji dojít do ulice Fučíkova, kde pro ně bude zřízena autobusová zastávka. Z hlediska časů a následných spojů to pro ně bude nejlepší řešení. Pro pěší bude podchod pod viaduktem prostupný," řekl Hocke.

Starosta uvedl, že jde o rozsáhlá dopravní opatření. „Trochu se toho obáváme, na druhou stranu jsme na to čekali pět let, připravovali jsme projekty, dohadovali jsme se na spolufinancování," dodal.

Kamiony nebudou muset přes obce

Hlavním investorem náročného projektu je Liberecký kraj, bezmála 33 milionů korun ale představuje podíl Turnova, Přepeř, Příšovic, Svijan a Ohrazenic. Rekonstruováno bude osm kilometrů silnice. Největší komplikace budou u viaduktu v Přepeřské a Nádražní ulici, kde má být prohloubena komunikace o půl metru.

Umožní to průjezd kamionů, které se tak rychleji dostanou na silnici I/35 a D10 a nebudou jezdit obcemi. „S tím je spojeno přeložení kusu potoka, dva odlehčovací objekty kanalizace, je tam ale i dešťová kanalizace, plynovod a samotný železniční most," poznamenal Hocke. Po mostě vede jediné železniční spojení mezi Prahou a Libercem.

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky Turnov, rekonstrukce, nádražní, Liberecký kraj, doprava, silnice, Přepeře, projekt, Svijany, Ohrazenice, Příšovice, Tomáš Hocke, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Život v Turnově od pondělí zkomplikuje rekonstrukce Nádražní ulice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.