Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Desítky stavebních pracích si v libereckých ulicích vyžádají i uzavírky

Stejně jako každý rok, js rostoucími teplotami roste i počet stavebních prací na komunikacích. Výjimkou není ani Liberec, který má letos v plánu desítky rekonstrukcí. Ty si ale vyžádají také určitá omezení provozu.

Město Liberec má letos v plánu opravit celou řadu svých komunikací. Zaměří se například na ulici Volgogradská, na Tržní náměstí nebo třeba na třídu Milady Horákové.

Kompletní seznam plánovaných uzavírek, včetně detailů a termínu realizace naleznete ZDE.

Samozřejmě, že cílem je zlepšit celkový stav komunikací nebo třeba umožnit chodcům bezpečnější pohyb. To se ale bez dočasných dopravních omezení neobejde. Jednotlivé práce jsou ale rozdělené do celé sezóny. Zatímco například v ulici Jirásková se práce již rozběhly a probíhá zde rekonstrukce plynovodu, na opravy v ulicích U Domoviny nebo Irkutská dojde až v druhé polovině roku.

Plánování stavebních prací probíhá před jejich zahájením dlouhé měsíce. „Koordinace prací byla zahájena již v minulém roce,“ uvedl náměstek primátora Jiří Šolc. Město totiž musí zkoordinovat nejen své plány, ale také plánované práce dalších investorů, jako jsou Ředitelství silnic a dálnic nebo Krajská správa silnic Libereckého kraje.

Cílem této koordinace je co nejlépe naplánovat jednotlivé práce tak, aby omezovaly liberecké řidiče co nejméně. „Bohužel vzhledem k intenzivnímu provozu to není moc jednoduché,“ komentoval Šolc, který také žádá všechny Liberečaby o shovívavost a trpělivost.

V Liberci letos dojde například k rekonstrukci plynovodu a vodovodu v ulici Pastýřská, v ulici Vítězné se budou v rámci druhé etapy opravovat chodníky a na Horákovce se bude pracovat na kanalizaci i površích. V Dobiášově ulici se zaměří na přechody pro chodce a rekonstrukcí projde i křižovatka ulic Česká, Jeřmanická a Dlouhá.

Foto Jan Luxík

Štítky rekonstrukce, uzavírky, doprava, Liberec, Jiří Šolc, Milada Horáková, Ředitelství silnic a dálnic

Desítky stavebních pracích si v libereckých ulicích vyžádají i uzavírky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.