Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Některým Vratislavákům se nelíbí nová jednosměrka, sami ji přitom chtěli

Na sídlišti Nové Vratislavice je nově jednosměrný provoz v ulici Seniorů. Důvodů bylo hned několik. Bezpečnost, parkování i údržba. Jenže ne každý je z této změny nadšený.

Obrátila se na nás čtenářka Silvie, která uvádí: „Ráno lidi odjedou ze sídliště do práce a odpoledne tam vyroste jednosměrka. Musí se objet celé sídliště, abychom se dostali do prvního panelového domu. Nikde se o tom nepsalo a koukám na ulici, jak jsou všichni zmatení a nechápou, jak se dostat domů. Strašný... Někdo si něco vymyslel a lidi ať se postaví na hlavu.“

Jednosměrka se řešila

Jenže místní lidé o této změně byli informováni v březnovém čísle Vratislavického zpravodaje a navíc se celá záležitost řešila i s ohledem na podněty právě obyvatel této lokality. „Jednalo se na podnět místních, chtěli zvýšit počet parkovacích míst a dále řešit rozhledy v křižovatkách, z důvodu zaparkovaných aut,“ komentuje situaci náměstek primátora Jiří Šolc.

Jak zdůvodnilo vedení Vratislavic ve svém zpravodaji, cílem této změny bylo zlepšit bezpečnost řidičů v zatáčkách, zajistit dostatek prostoru projíždějícím vozům zimní údržby a zároveň nepřipravit zdejší lidi o parkovací místa. „Všechny tyto faktory jsme konzultovali s odborníky na dopravu,“ zní v článku.

Konzultovali i s vlastníky

Starosta Vratislavic navíc situaci konzultoval i s vlastníky domů. „Také jsme na začátku celou záležitost komunikovali se zástupci Společenství vlastníků bytových domů v lokalitě U Sila, Ořechová a Křížová,“ sděluje Lukáš Pohanka.

Štítky Vratislavice, Seniorů, jednosměrka, doprava, parkování, sídliště, Jiří Šolc, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Některým Vratislavákům se nelíbí nová jednosměrka, sami ji přitom chtěli  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.