Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V létě začne oprava silnice z Mimoně, rozplánovaná je do sedmi etap

Oprav by se měla dočkat silnice vedoucí z Mimoně na hranice kraje. Předpokládané náklady se pohybují okolo 190 milionů korun. Rekonstrukce 12kilometrového úseku frekventované silnice začne až v létě.

Liberecký kraj ji chtěl původně zahájit na jaře, teprve nyní ale začal hledat firmu, jež opravu provede. Práce potrvají zřejmě až dva roky. Rozpočet vychází do výše 190 milionů korun, řekl dnes novinářům náměstek libereckého hejtmana zodpovědný za dopravu Jan Sviták. „Je to rozfázováno do sedmi etap. Takže si myslím, že se poslední etapa překlopí ještě do roku 2021,“ uvedl Sviták.

Na rekonstrukci silnice 268 k hranici se Středočeským krajem v Dolní Krupé získal kraj dotaci skoro 157 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). „Ze svého rozpočtu zaplatí kraj přibližně 26,4 milionu korun,“ uvedla radní kraje Radka Loučková Kotasová. Ralsko přidá 6,6 milionu korun na opravu chodníků či vybudování stezek pro pěší a cyklisty.

Silnice, která je důležitou spojnicí do bývalého vojenského prostoru Ralsko, je v nevyhovujícím stavu. Součástí projektu jsou i rekonstrukce dvou mostů a propustků, přeložení inženýrských sítí, výstavba autobusových zastávek nebo přestavba rozlehlé křižovatky v centru Kuřívod na okružní.

Na jiných krajských silnicích druhé třídy se už pracuje. Letos by po třech letech měla skončit rekonstrukce frekventované silnice 270 v Jablonném v Podještědí, naopak na začátku je oprava osmikilometrového úseku silnice 610 z Turnova až na hranici se Středočeským krajem. Tam se počítá s dokončením v závěru příštího roku. V dubnu by měla začít rekonstrukce silnice 286 v Jilemnicích na Semilsku a kraj v soutěžích hledá firmy, které opraví silnici 270 mezi Doksy a Dubou či postaví severozápadní obchvat Zákup na Českolipsku.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky silnice, Mimoň, oprava, Liberecký kraj, rekonstrukce, Jan Sviták, Středočeský kraj, Radka Loučková Kotasová, Ralsko

V létě začne oprava silnice z Mimoně, rozplánovaná je do sedmi etap  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.