Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Silnice z Podbozkova na Cimbál by se mohla za rok začít opravovat

Kdo někdy jel z Podbozkova do Semil, ví, jak zdejší silnice vypadá. Rekonstrukci si opravdu zaslouží. Nového povrchu by se mohla dočkat příští rok. Vše záleží na dotaci.

„Jedná se o dva kilometry dlouhý úsek,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Sviták. Aby bylo možné rekonstrukci provést, je nutné získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Bez těchto peněz totiž nebude možné silnici opravit.

Vzhledem ke strmému svahu, nutnosti vybudovat zde propustky a celou komunikaci rozšířit, se náklady vyšplhaly na více než sto milionů. „Odhadované náklady se pohybují okolo 167 milionů korun,“ komentoval náměstek.

Takovou sumu nemůže kraj sám za jedinou silnici zaplatit. Na všechny letošní plánované rekonstrukce má totiž v rozpočtu přibližně 340 milionů korun. Pokud kraj s žádostí o dotaci uspěje a vše půjde jako po másle, začne rekonstrukce v květnu příštího roku.

Foto pixabay.com

Štítky doprava, Semilsko, Podbozkov, oprava, rekonstrukce, silnice, Cimbál, dotace, Semily, Jan Sviták, Státní fond dopravní infrastruktury

Silnice z Podbozkova na Cimbál by se mohla za rok začít opravovat  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.