Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Komplikace v Jeřmanicích. Na hlavním tahu na Prahu začíná pokládka asfaltu

Dopravu na čtyřproudé silnici 35 z Liberce na Turnov a Prahu zkomplikuje od soboty oprava povrchu vozovky. Od Jeřmanic, kde se od dubna opravuje most, bude do Liberce půlka silnice zavřená a doprava svedena do protisměru. Uzavřený bude pruh na Liberec a v druhém jízdním pásu se bude jezdit obousměrně. Povrch silnice budou dělníci opravovat do 27. června, práce na mostě v Jeřmanicích potrvají do konce prázdnin.

Na silnici 35 se bude opravovat zhruba sedm kilometrů dlouhý úsek, povrch je tam z roku 2004 a v některých místech i z roku 1998.  „V roce 2018 provedla akreditovaná laboratoř diagnostický průzkum s návrhem souvislé údržby i s ohledem na výhledové dopravní zatížení. Byla navržena obnova dvou krytových vrstev, lokální opravy příčných a podélných trhlin po frézování do hloubky 120 milimetrů a lokální sanace celé vozovky," popsal rozsah prací vedoucí Odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp.

Demontáž svodidel

Zhruba na 2,5 kilometru úseku bude nutné i demontovat svodidla, opraveny budou i mosty mimoúrovňové křižovatky v Jeřmanicích.

Uzavírka silnice kvůli opravám jejího povrchu je rozdělená do dvou etap. Od soboty bude uzavřený úsek od mostu v Jeřmanicích za sjezd do Doubí v Liberci. Od 1. června se uzavírka prodlouží ke křižovatce Rádelský Mlýn. „Od června tak nebude možné najet od Jablonce nad Nisou směrem na Liberec, motoristé budou muset do Hodkovic nad Mohelkou a tam znovu najet na silnici 35 na Liberec," řekl Čáp.

Ve směru od Turnova do Liberce také nebude možné sjet do Doubí, řidiči budou muset na sjezd do ulice České Mládeže v Liberci. „V plánu je i oprava povrchu od Rádelského Mlýna do Hodkovic. Tam se ale o uzavírce teprve jedná," dodal Čáp.

ČTĚTE TAKÉ: Křižovatka u Rádelského mlýna projde přestavbou

V příštím týdnu čeká motoristy na silnici 35 další omezení i na průtahu Turnovem. „Začne tam rekonstrukce mostu přes Jizeru," řekl vedoucí krajského odboru dopravy. Od úterý 14. května se začne podle něj pracovat na polovině mostu ve směru na Jičín, doprava bude vedena obousměrně na druhé polovině mostu.

„Zatímco auta opravovaným úsekem projedou, náročnější to bude pro chodce, uzavřený totiž bude chodník na mostě a oni budou muset místo složitě obcházet," upozornil Čáp. Uzavírka je tam povolena do konce prázdnin. „Stavbaři se ale obávají, že most bude v horším stavu, oprava pak bude náročnější a může se protáhnout," dodal.

Autoři | Foto Vojta Trojan

Štítky Jeřmanice, silnice, asflat, uzavírka, Liberec, Praha, oprava, doprava, Turnov, Hodkovice nad Mohelkou, Doubí, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komplikace v Jeřmanicích. Na hlavním tahu na Prahu začíná pokládka asfaltu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.